Apple introduce o funcţie nouă, menită să descurajeze piaţa neagră a pieselor de schimb

Apple adaugă funcţia Activation Lock pentru componentele iPhone, în iOS 18, în încercarea de a reducere piaţa pieselor furate şi refolosite.

Urmărește
1609 afișări
Imaginea articolului Apple introduce o funcţie nouă, menită să descurajeze piaţa neagră a pieselor de schimb

Apple introduce o funcţie nouă, menită să descurajeze piaţa neagră a pieselor de schimb

Apple introduce o nouă funcţie de securitate odată cu lansarea iOS 18, menită să descurajeze furtul şi comercializarea componentelor iPhone pe piaţa neagră, scrie publicaţia de tehnologie 9to5mac.

Funcţia Activation Lock, deja cunoscută pentru utilizatorii dispozitivelor Apple, este acum extinsă şi la părţile individuale ale iPhone-ului, cum ar fi bateria, camera şi ecranul.

Începând cu versiunea Release Candidate (RC) a iOS 18, această funcţie va cere parola contului Apple asociat iPhone-ului, atunci când este detectată o componentă utilizată.

Astfel, piesele furate sau obţinute din dispozitive marcate ca pierdute sau furate nu pot fi reutilizate fără consimţământul primului proprietar.

Măsura a fost cerută de mai mulţi clienţi, dar şi de oficialii din cadrul forţelor de ordine, în încercarea de a limita furtul de iPhone-uri.

iOS 18 va fi lansat luni şi va fi disponibil pe iPhone XR şi modelele mai noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici