Apple testează o aplicaţie pentru gestionarea prediabetului

  • Apple a dezvoltat şi testat o aplicaţie pentru utilizatorii cu prediabet, menită să-i ajute să-şi gestioneze dieta şi stilul de viaţă.
  • Deşi Apple lucrează la monitorizarea non-invazivă a glicemiei printr-o tehnologie laser, dispozitivul prototip este încă prea mare pentru lansarea comercială.
  • Cu toate că proiectul aplicaţiei este momentan suspendat, rezultatele cercetărilor ar putea susţine integrarea cu alte aplicaţii de sănătate şi dispozitive Apple.
Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Apple testează o aplicaţie pentru gestionarea prediabetului

Apple testează o aplicaţie pentru gestionarea prediabetului

Se pare că Apple testează o nouă aplicaţie de sănătate destinată utilizatorilor cu prediabet, pentru a-i ajuta să-şi gestioneze dieta şi stilul de viaţă, reducând astfel riscul de diabet, conform TechRadar. Deşi Apple lucrează de mult timp la monitorizarea non-invazivă a glicemiei pentru Apple Watch, această funcţionalitate prezintă provocări tehnice majore şi ar putea fi lansată comercial abia peste câţiva ani. Dispozitivele actuale de monitorizare a glicemiei necesită tehnologie invazivă, cum ar fi acele, pentru a colecta date – un obstacol pe care Apple intenţionează să-l depăşească printr-o metodă inovatoare pe bază de laser. Totuşi, prototipul existent este la fel de mare ca un iPhone, iar Apple se confruntă în continuare cu provocări în miniaturizarea lui pentru a fi purtat cu uşurinţă.

Noua aplicaţie, testată la începutul acestui an, dar fără planuri imediate de lansare, ar folosi date de la dispozitive tradiţionale de monitorizare a glicemiei pentru a ilustra modul în care diferite alimente influenţează nivelul glicemiei. Deşi proiectul a fost momentan oprit, acesta ar putea influenţa dezvoltările viitoare ale sistemului de sănătate Apple, cu posibilitatea integrării tehnologiei de monitorizare a glicemiei.

Mark Gurman de la Bloomberg sugerează că aceste instrumente experimentale ar putea aduce beneficii şi aplicaţiilor terţe care urmăresc nivelul glicemiei. Acest lucru este în conformitate cu misiunea Apple de a-şi extinde oferta de sănătate prin software, în timp ce FDA (agenţia federală a Ministerului Sănătăţii şi Serviciilor Sociale din SUA) rămâne prudentă şi a emis recent avertismente împotriva utilizării dispozitivelor inteligente de consum pentru măsurarea glicemiei, din cauza preocupărilor legate de acurateţe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici