Aveţi aceste telefoane în dulap? Din ianuarie nu vor mai putea fi utilizate

  • Telefoanele BlackBerry clasice nu vor mai funcţiona de pe 4 ianuarie.
  • Modelele vechi nu vor mai putea utiliza date, trimite mesaje text, accesa internetul sau efectua apeluri, nici măcar către 112.
Urmărește
16937 afișări
Imaginea articolului Aveţi aceste telefoane în dulap? Din ianuarie nu vor mai putea fi utilizate

Aveţi aceste telefoane în dulap? Din ianuarie nu le mai puteţi folosi

Începând de marţi, 4 ianuarie, compania va înceta să mai ofere suport pentru dispozitivele sale clasice care rulează BlackBerry 10, 7.1 OS şi cele anterioare. Acest lucru înseamnă că toate dispozitivele sale mai vechi care nu rulează pe software-ul Android nu vor mai putea utiliza date, trimite mesaje text, accesa internetul sau efectua apeluri, nici măcar către 112, potrivit CNN.

În timp ce majoritatea utilizatorilor de telefoane mobile au trecut peste BlackBerry, ultima versiune a sistemului său de operare a fost lansată în 2013, decizia de a întrerupe suportul pentru telefoanele sale reprezintă sfârşitul a ceea ce a fost considerat cândva tehnologie de ultimă generaţie.

Compania a anunţat iniţial vestea în septembrie 2020, ca parte a eforturilor sale de a se concentra pe furnizarea de software şi servicii de securitate pentru întreprinderile şi guvernele din întreaga lume, sub numele de BlackBerry Limited.

BlackBerry (BB) a ieşit în mare parte din afacerea cu telefoane din 2016, dar de-a lungul anilor a continuat să acorde licenţe pentru brandul său producătorilor de telefoane, inclusiv TCL şi, mai recent, OnwardMobility, un startup de securitate cu sediul în Austin, Texas, pentru un dispozitiv Blackberry 5G care funcţionează cu software Android.

Telefoanele mobile clasice ale BlackBerry cu tastatură de la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000 au fost cândva atât de populare încât oamenii le-au poreclit "CrackBerries". Tastatura a fost pe placul profesioniştilor care doreau flexibilitatea de a lucra în afara biroului cu unele dintre instrumentele pe care le foloseau pe un computer de birou.

Dispozitivele au devenit un simbol al statutului şi un accesoriu pentru oamenii de pe Wall Street, celebrităţi precum Kim Kardashian şi chiar pentru preşedintele Barack Obama, datorită reputaţiei sale deosebite în materie de securitate. La apogeu, în 2012, BlackBerry a avut peste 80 de milioane de utilizatori activi.

”Istoria” telefoanelor BlackBerry

Compania şi-a început activitatea în 1996, sub numele de Research In Motion, cu ceea ce numea pagere cu două căi. Primul său gadget, "Inter@ctive Pager", permitea clienţilor să răspundă la pagini cu ajutorul unei tastaturi fizice, un fel de hibrid de mesagerie text/email. Trei ani mai târziu, RIM a introdus numele BlackBerry cu BlackBerry 850.
 
În cele din urmă, telefoanele BlackBerry au căpătat suport pentru e-mail, aplicaţii, navigare pe internet şi BBM, o platformă de mesagerie text criptată care a precedat WhatsApp şi a supravieţuit mult timp după ce BlackBerry a fost depăşită de rivalii săi.
 
Dar revoluţia ecranului tactil al Apple cu iPhone în 2007 a făcut ca ofertele BlackBerry să pară deficitare. Aceasta a încercat ecrane tactile şi modele cu tastatură glisantă, cu puţin succes. A dezvoltat câteva telefoane fără tastatură fizică, dar acestora le lipsea principalul diferenţiator al BlackBerry: tastatura sa tactilă.
 
În cele din urmă, BlackBerry a renunţat la propriul software, adoptând Android şi suprapunând software-ul său de securitate. A avut succes în domeniul software-ului de securitate pentru întreprinderi şi al software-ului pentru automobile.
 
Deşi TCL a încetat să mai fabrice dispozitive cu numele BlackBerry în 2020, unii fani aşteaptă cu nerăbdare sosirea dispozitivului BlackBerry 5G de la OnwardMobility, a cărui lansare a fost iniţial prevăzută pentru 2021. În ciuda întârzierii, site-ul său web încă prezintă un banner pe care scrie "coming 2021".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici