- Home
- Tehnologie
- (31.05.2024, 10:14)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă soluţie în lupta cu poluarea. Baterie şi motor electric pe maşina ta actuală cu motor pe benzină/motorină. Ideea de a înlocui motoarele direct pe maşinile actuale creşte în popularitate
Transformarea maşinii poluante cu motor cu combustie din faţa casei/ blocului într-un vehicul electric curat, în loc să cumpăraţi una nouă, pare o idee excelentă. Dar acest lucru nu se prea întâmplă în Europa - cu excepţia maşinilor sport de epocă şi a bărcilor.
Urmărește
21460 afișări
Baterie şi motor electric pe maşina ta actuală cu motor pe benzină/motorină. Ideea de a înlocui motoarele direct pe maşinile actuale creşte în popularitate
Acest lucru a determinat o presiune tot mai mare asupra UE pentru a schimba regulile, astfel încât să fie mai uşor să se certifice astfel de maşini după ce motoarele şi rezervoarele de benzină au fost înlocuite cu baterii şi motoare electrice şi să se reducă costul unei proceduri care în prezent este foarte costisitoare, relatează Politico.
Nu numai că modernizarea ar reduce numărul de maşini poluante de pe şosele, dar este şi mai puţin risipitoare, deoarece permite consumatorilor să îşi păstreze maşinile existente în loc să acumuleze amprenta de carbon şi costurile financiare ale achiziţionării unui nou vehicul electric.
Dacă se realizează la scară largă, modernizarea ar putea ajuta UE să îşi îndeplinească obiectivul de a reduce amprenta ecologică a sectorului transporturilor cu 90% până în 2050 şi de a pune în circulaţie 30 de milioane de vehicule electrice până în 2030.
Probleme în implementare
În afară de preţul ridicat al bateriilor pe piaţă, normele europene disparate privind siguranţa vehiculelor sunt cele care blochează dezvoltarea acestui sector.
Problema este deosebit de presantă în contextul în care UE se pregăteşte să interzică vânzarea de maşini noi cu motoare cu combustie până în 2035. Chiar şi după 2035, milioane de maşini vechi cu motoare cu combustie vor circula încă în mod legal pe şosele; transformarea lor în vehicule electrice ar putea accelera tranziţia electrică a blocului comunitar.
Înainte de alegerile europene din iunie, ONG-urile îndeamnă Bruxelles-ul să ia în serios această inovaţie. Viitoarea Comisie Europeană şi Parlamentul European trebuie să „propună o nouă reglementare pentru aprobarea modelelor de modernizare”, a declarat Lucien Mathieu, director de automobile la Transport & Environment, un ONG. „Trebuie să simplificăm procesul şi să reducem costurile pentru a extinde această practică”.
Între timp, unii politicieni sunt îngrijoraţi că întregul plan de eliminare treptată a maşinilor cu combustie este în pericol, deoarece legislatorii de la Bruxelles cedează presiunilor pentru a încetini programul ecologic.
La mitingul Partidului Verzilor Europeni de la începutul acestei luni, Terry Reintke, candidatul principal al partidului, a declarat că un Parlament European înclinat spre dreapta după alegeri ar pune în pericol planul 2035. „În Germania, cu conservatorii, acest lucru este [deja] în discuţie”, a spus ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36