Braţ robotizat controlat de o plantă de casă prin intermediul unor senzori fixaţi pe frunzele acesteia

  • Un inventator a creat un braţ robotizat care mânuieşte o macetă şi este controlat de semnalele generate de o plantă vie.
  • "Plant Machete" funcţionează prin citirea semnalelor de la o plantă de apartament philodendron comună.
Urmărește
1239 afișări
Imaginea articolului Braţ robotizat controlat de o plantă de casă prin intermediul unor senzori fixaţi pe frunzele acesteia

Sursa foto: Screenshot Youtube

Prima instalaţie de acest fel, denumită "Plant Machete", funcţionează prin citirea zgomotelor electrice emise de o plantă de casă philodendron comună, prin intermediul unor senzori fixaţi pe frunzele acesteia.
 
Aceste semnale sunt apoi transpuse în timp real în mişcări pentru braţ, permiţându-i acestuia să lovească, să taie şi să balanseze arma pe care o ţine în mână.
 
Designerul David Bowen a montat instalaţia ca o demonstraţie a modului în care o plantă poate acţiona ca un "creier" pentru un robot, permiţându-i acestuia să interacţioneze cu lumea într-un mod care ar fi fost imposibil din punct de vedere tehnologic cu doar câţiva ani în urmă, potrivit Independent.
 
Sistemul foloseşte un microcontroler open source conectat la plantă pentru a citi semnale de rezistenţă variate pe frunzele plantei", a explicat Bowen în descrierea unui videoclip de prezentare a tehnologiei.
 
„Cu ajutorul unui software personalizat, aceste semnale sunt mapate în timp real pe mişcările articulaţiilor robotului industrial care ţine în mână o macetă. În acest fel, mişcările macetei sunt determinate pe baza datelor primite de la plantă”.
 
Invenţia, raportată pentru prima dată de Designboom, face parte dintr-un domeniu emergent al roboţilor controlaţi în mod autonom, care se concentrează de obicei pe semnalele şi gesturile oamenilor şi ale altor animale.
 
La începutul acestui an, un bărbat parţial paralizat a reuşit să se hrănească singur, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, fără ajutorul unui îngrijitor, după ce a folosit un braţ robotizat conectat la o interfaţă creier-computer.
 
Bărbatul a reuşit să manipuleze un cuţit şi o furculiţă ţinute de braţe robotice separate, folosindu-şi doar mintea pentru a tăia mâncarea şi a o duce la gură.
 
Echipa de la Laboratorul de Fizică Aplicată John Hopkins din SUA, care a construit sistemul, dezvoltă în prezent o versiune şi mai avansată, care ar putea permite persoanelor cu membrele amputate să transforme sentimentele pentru un membru fantomă în mişcări reale ale unei proteze robotice.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici