Când va fi lansat următorul mare model de inteligenţă artificială? Anunţul făcut de OpenAI

OpenAI a anunţat că intenţionează să lanseze următorul mare model de inteligenţă artificială până la sfârşitul anului 2024.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Când va fi lansat următorul mare model de inteligenţă artificială? Anunţul făcut de OpenAI

Când va fi lansat următorul mare model de inteligenţă artificială? Anunţul făcut de OpenAI

Compania OpenAI, cea care deţine instrumentul ChatGPT, a anunţat că are în plan să lanseze următorul mare model de inteligenţă artificială până în luna decembrie, scrie The Verge.

Noul model se va numi Orion şi, spre deosebire de ultimele două modele de pe piaţă – GPT-4o şi o1 –, nu va fi lansat iniţial la scară largă prin ChatGPT. Orion ar urma să fie accesat, pentru început, de către companiile cu care OpenAI lucrează îndeaproape.

În timp ce Orion este văzut în interiorul OpenAI ca succesorul GPT-4, încă nu este clar dacă compania îl va numi GPT-5 în exterior.

Modelul Orion a fost prezentat de un executiv din cadrul OpenAI ca fiind potenţial de până la 100 de ori mai puternic decât GPT-4.

Lansarea acestui nou model vine într-un moment crucial pentru OpenAI, după o finanţare istorică de 6,6 miliarde de dolari, care îi impune companiei să se restructureze ca o entitate cu scop lucrativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici