- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (31.01.2020, 15:38)
- Mihai Gongoroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce pericole informatice se ascund în spatele nominalizaţilor la premii muzicale
Atacatorii cibernetici se folosesc mai nou de numele artiştilor şi de melodiile acestora nominalizate la premii muzicale pentru a răspândi viruşi şi malware, arată o analiză Kaspersky remisă vineri MEDIAFAX.
Urmărește
404 afișări
Ce pericole informatice se ascund în spatele nominalizaţilor la premii muzicale
Tehnologiile de protecţie Kaspersky au detectat în 2019 o creştere cu 39% a atacurilor - tentative de descărcare sau de rulare a unor fişiere infectate - ce folosesc munca nominalizaţilor comparativ cu 2018. Ariana Grande, Taylor Swift şi Post Malone au fost favoriţii atacatorilor, numele acestora fiind folosite cel mai des ca deghizare pentru malware în 2019. Programele malware sunt ascunse chiar în melodii şi videoclipuri.
Pentru a evidenţia amploarea problemei, cercetătorii Kaspersky au analizat numele artiştilor nominalizaţi la cea mai în vogă ceremonie muzicală a anului – recentele Premii Grammy 2020 şi titlurile pieselor folosite ca pretext pentru malware. Astfel, Kaspersky a descoperit 30.982 de fişiere infectate care au folosit numele artiştilor sau piesele acestora pentru a răspândi malware, 41.096 de utilizatori de produse Kaspersky întâlnindu-se cu ele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Analiza artiştilor nominalizaţi a arătat că numele Ariana Grande, Taylor Swift şi Post Malone au fost utilizate cel mai des ca paravan pentru fişiere infectate, ele fiind regăsite în mai mult de jumătate (55%) din numărul total de fişiere detectate.
Legătura dintre creşterea popularităţii şi activitatea infracţională este foarte vizibilă în cazul artiştilor noi, precum cântăreaţa adolescentă Billie Eilish. Aceasta a devenit extrem de populară în 2019, iar numărul de utilizatori care au descărcat fişiere infectate, conţinând numele ei, a crescut de aproape zece ori faţă de 2018 – de la 254, la 2171, în timp ce numărul de fişiere malware unice distribuite – de la 221, la 1.556.
Kaspersky a analizat şi care dintre înregistrările şi piesele nominalizate pentru Grammy în 2019 au primit cea mai mare atenţie din partea atacatorilor cibernetici. Sunflower de la Post Malone, Talk de la Khalid şi Old Town ROad de la Lil Nas X s-au aflat în topul melodiilor cu cele mai multe atacuri malware.
Pentru a nu cădea pradă unor programe periculoase care pretind că sunt fişiere de muzică populare, Kaspersky recomandă:
- dacă vreţi să ascultaţi sau să descărcaţi melodiile artiştilor celebri, utilizaţi servicii de descărcare recunoscute - ca alternativă, încercaţi să găsiţi un site de muzică gratuit recunoscut, care vă permite să descărcaţi melodii în mod legal;
- încercaţi să evitaţi link-uri suspecte care promit conţinut exclusiv de muzică;
- uitaţi-vă la extensia fişierului descărcat - chiar dacă aveţi de gând să descărcaţi un fişier audio sau video dintr-o sursă pe care o consideraţi de încredere şi legitimă, fişierul ar trebui să aibă o extensie mp3, .avi sau .mp4 printre alte formate de muzică şi video, nicidecum .exe sau .lnk.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe