”Ceasul apocalipsei,” care arată simbolic câte minute ne despart de o catastrofă de proporţii globale, a fost setat la 100 de secunde de miezul nopţii. Ce spun oamenii de ştiinţă

  • Buletinul Oamenilor de Ştiinţă Atomică a anunţat că Ceasul Apocalipsei a rămas pe loc.
  • Ceasul Apocalipsei este unul simbolic care arată cât timp desparte omenirea de o catastrofă.
  • În ciuda evenimentelor din 2020, Ceasul Apocalipsei a rămas la 100 de secunde de miezul nopţii.
Urmărește
4002 afișări
Imaginea articolului ”Ceasul apocalipsei,” care arată simbolic câte minute ne despart de o catastrofă de proporţii globale, a fost setat la 100 de secunde de miezul nopţii. Ce spun oamenii de ştiinţă

Foto: Profimedia

Când auzi de Ceasul Apocalipsei, nu are cum să nu te treacă un fior. Ei bine, în ciuda anului 2020 de care cu toţii vrem să uităm, oamenii de ştiinţă ne-au dat veşti bune.

Buletinul Oamenilor de Ştiinţă Atomică este o organizaţie non-profit care analizează problemele de ştiinţă şi securitate globală. Încă din 1947 această organizaţie a setat ”Ceasul Apocalipsei”, unul simbolic care arată câte minute ne despart de o catastrofă de proporţii globale. 
 
La începutul fiecărui an este anunţat cât timp mai avem. Pe 23 ianuarie 2020 a fost mutat la doar100 de secunde de miezul nopţii. 
 
Anul trecut, săgeţile au fost date înainte cu 20 de secunde şi au indicat ora cea mai apropiată de miezul nopţii din istoria ceasului. La acea vreme, buletinul spunea că schimbarea a fost menită să reflecte tensiuni sporite şi comunicarea deteriorată între Statele Unite şi alte ţări, inclusiv Rusia şi Iran.
 
Anul acesta, oamenii de ştiinţă au indicat răspunsul lamentabil al liderilor mondiali la pandemia coronavirusului, eroziunea credinţei publicului în ştiinţă şi instituţiile guvernamentale, accelerarea programelor de arme nucleare şi ameninţarea persistentă a schimbărilor climatice.
 
"Anul viitor, ca întotdeauna, sperăm să mutăm limbile ”Ceasului Apocalipsei” de la miezul nopţii", a spus dr. Rachel Bronson, directorul general al Buletinului Oamenilor de Ştiinţă Atomică.
 
Consiliul de ştiinţă şi securitate al buletinului, care este compus din experţi în domeniul nuclear şi al climei şi alţi oameni de ştiinţă, 19 dintre aceştia fiind laureaţi ai Premiului Nobel, se întruneşte de două ori pe an pentru a discuta despre modul în care evenimentele mondiale ar trebui să dicteze unde vor cădea limbile ceasului.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici