- Home
- Tehnologie
- (07.05.2024, 14:23)
- Bianca Popa
Cercetătorii au descoperit 27.500 de asteroizi în imagini vechi de telescop folosind inteligenţa artificială
- Utilizând algoritmul THOR, cercetătorii au identificat 27.500 de noi posibili asteroizi în imagini vechi de telescop.
- Descoperirile includ aproximativ 100 de asteroizi apropiaţi de Pamant, care trec în apropierea orbitei planetei noastre.
- Tehnologia AI oferă o modalitate eficientă de scanare a imaginilor arhivate, deschizând drumul către o mai bună înţelegere a spaţiului cosmic şi a posibilelor ameninţări exterioare.
Urmărește
598 afișări
Sursa foto: Asteroid Institute
O echipă de cercetatori a anunţat recent o descoperire remarcabilă. Utilizand inteligenţa artificială, aceştia au identificat 27.500 de noi posibili asteroizi în imagini vechi de telescop, conform Smithsonian Magazine. Imaginile, arhivate şi prelucrate de algoritmul Tracklet-less Heliocentric Orbit Recovery (THOR), au fost capturate de National Optical-Infrared Astronomy Research Laboratory (NOIRLab) din SUA, acoperind peste 400.000 de instantanee.
De obicei, astronomii descopera asteroizi prin observarea repetată a secţiunilor cerului prin imagini telescopice, în care aceştia apar ca puncte luminoase în mişcare. THOR însă a analizat imaginile arhivate, conectând puncte de lumină de la diferite telescoape din zile diferite, determinând dacă acestea reprezintă acelaşi obiect cosmic, adesea un asteroid.
Această tehnică revoluţionară a făcut posibilă descoperirea unui numar impresionant de noi posibili asteroizi, inclusiv aproximativ 100 de asteroizi apropiaţi de Pământ, care trec în apropierea orbitei planetei noastre. De menţionat că toate celelalte observatoare din lume au identificat aproximativ 2.300 de asteroizi în acest an, în comparaţie cu cei 27.500 descoperiţi prin intermediul algoritmului THOR.
Această tehnologie nu numai că extinde cunoaşterea noastră despre obiectele din spaţiul cosmic, dar poate ajuta şi la identificarea asteroizilor potenţial periculoşi pentru a putea fi monitorizaţi mai atent în cadrul sistemului nostru de apărare planetară.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe