- Home
- Tehnologie
- (04.07.2024, 20:16)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii dezvoltă primul robot cu creier din celule stem umane
- Cercetătorii chinezi dezvoltă un robot care funcţionează cu un creier format din celule stem umane.
- Integrează tehnologia ”creier-pe-un-cip” pentru a avansa calcule asemănătoare creierului.
- Îmbunătăţeşte capacităţile robotice prin integrarea directă a cogniţiei umane în funcţiile acestora.
Urmărește
2452 afișări
Sursa foto: Universitatea Tianjin
Cercetătorii din China au dezvoltat un robot alimentat de un creier format din celule stem umane, scrie BGR. Această tehnologie inovatoare, denumită ”creier-pe-un-cip”, integrează un cip de interfaţă neurală cu un ţesut de creier derivat din celule stem. Universitatea Tianjin, care conduce cercetarea, o consideră primul sistem deschis de creier-pe-un-cip din lume, menit să avanseze calculul asemănător creierului.
Componenta cheie a acestui robot este un ţesut de creier cultivat in vitro, cuplat cu un cip de electrozi. Ţesutul, derivat din celule stem, funcţionează similar unui creier de celule stem, marcând un pas semnificativ în tehnologia interfeţei creier-computer (BCI). Spre deosebire de BCI-urile tradiţionale, cum ar fi Neuralink, care necesită implanturi, acest robot permite cercetătorilor să exploreze noi capacităţi prin integrarea cogniţiei umane direct în funcţiile robotice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Creierul din celule stem a fost antrenat să manipuleze mecanica robotului autonom, demonstrând potenţialul de a efectua sarcini independent de controlul uman. Universitatea Tianjin îşi propune să conducă cercetări suplimentare pentru îmbunătăţirea inteligenţei hibride om-robot, un pas critic către roboţi avansaţi alimentaţi de BCI în viitorul apropiat.
Deşi ţesutul asemănător creierului de pe capul robotului este în principal ornament, fără a controla direct acţiunile acestuia, dezvoltarea evidenţiază o cale promiţătoare pentru aplicaţiile viitoare. Cu progrese continue, cum sunt cele pionierate de Universitatea Tianjin, integrarea celulelor stem umane în sistemele robotice ar putea revoluţiona domenii de la sănătate la automatizarea industrială în anii ce vin.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Comisia Europeană: Modelul de publicitate al Meta nu respectă Regulamentul privind pieţele digitale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe