China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a umple râul Yangtze care se micşorează din cauza secetei, potrivit CNN.

Urmărește
768 afișări
Imaginea articolului China foloseşte o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a opri secarea fluviului Yangtze

Sursa foto: Twitter

Avioanele chinezeşti utilizează o tehnologie de însămânţare a norilor pentru a aduce mai multe precipitaţii deasupra fluviului Yangtze, care a secat în unele părţi, în timp ce o mare parte a Chinei este afectată de secetă şi se confruntă cu cel mai mare val de căldură înregistrat vreodată.

Mai multe regiuni de pe Yangtze au lansat programe de modificare a vremii, dar rezultatele nu sunt încă cele aşteptate.

Ministerul Resurselor de Apă a anunţat miercuri, într-un comunicat, că seceta din tot bazinul fluviului Yangtze afectează negativ securitatea apei potabile a populaţiei rurale şi a animalelor, precum şi creşterea culturilor".

Miercuri, provincia Hubei din centrul Chinei a devenit ultima care a anunţat că va semăna nori, folosind iodură de argint pentru a provoca precipitaţii.

Cel puţin 4,2 milioane de persoane din Hubei au fost afectate de o secetă severă începând din iunie, a declarat marţi Departamentul provincial de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hubei. Mai mult de 150.000 de persoane din această regiune au dificultăţi în a avea acces la apă potabilă, iar aproape 400.000 de hectare de culturi au fost afectate din cauza temperaturilor ridicate şi a secetei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici