China şi Franţa lansează un satelit pentru a înţelege mai bine universul

Un satelit dezvoltat de China şi Franţa, cel mai puternic de până acum pentru studierea celei mai îndepărtate explozii a stelelor, a fost lansat pe orbită sâmbătă, a raportat televiziunea de stat chineză CCTV.

65 afișări
Imaginea articolului China şi Franţa lansează un satelit pentru a înţelege mai bine universul

Satelitul pentru studierea fenomenelor, inclusiv a exploziilor de raze gamma, a fost a fost lansat pe orbită de o rachetă chineză de la Centrul Xichang din provincia Sichuan.

Lansarea Space Variable Objects Monitor va juca un rol important în descoperirile astronomice, a declarat Agenţia Spaţială Chineză (CNSA).

Acesta este primul satelit astronomic dezvoltat de China şi Franţa, deşi acestea au dezvoltat satelitul oceanografic China-Franţa, lansat în 2018.

Progresele Chinei în explorarea spaţială şi lunară le depăşesc rapid pe cele ale Statelor Unite, atrăgând ca urmare parteneri din ţările europene şi asiatice, relatează Reuters.

Luna aceasta, sonda lunară chineză Chang'e-6 a transportat pe partea îndepărtată a Lunii încărcături utile de la Agenţia Spaţială Europeană, precum şi de la institute de cercetare pakistaneze, franceze şi italiene.

De asemenea, China colaborează cu ţări precum Brazilia, Egipt şi Thailanda pentru a dezvolta şi lansa sateliţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici