Ciolacu, pe şantierul Institutului de Cercetare în Inteligenţă Artificială: va fi un hub în IA

Urmărește
96 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, pe şantierul Institutului de Cercetare în Inteligenţă Artificială: va fi un hub în IA

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat şantierul noului Institut de Cercetare în Inteligenţă Artificială, realizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UCTN). Va deveni rapid o unitate de elită în domeniu, la nivel european, a fost concluzia trasă de şeful Guvernului. 

Vizita a avut loc sâmbătă.

„350 de cercetători, doctoranzi şi masteranzi vor lucra într-un centru tehnologic de înaltă performanţă, în urma unei investiţii de peste 125 de milioane de lei. Pe şantierul început toamna trecută se lucrează în ritm susţinut şi sunt convins ca se va respecta termenul de finalizare, în septembrie 2025”, a spus Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a mai spus că unitatea din Cluj-napoca va deveni rapid una de elită.

„Clujul se va transforma, astfel, într-un adevărat hub naţional în Inteligenţă Artificială, iar UCTN îşi va lărgi semnificativ numărul de companii internaţionale cu care va colabora, pe lângă Volkswagen, Bosch, Emerson sau Continental urmând să demareze proiecte inclusiv cu giganţi americani precum Lockheed Martin. Aceasta este calea sigură pentru a dezvolta România folosind toate avantajele noilor tehnologii şi talentul de excepţie al tinerilor din Cluj-Napoca şi nu numai”, a precizat Marcel Ciolacu.

Sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu face o vizită în Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici