Companiile din zona medicală sunt în pericol. Hackerii au început să le atace

  • O companie care furnizează soft pentru studii clinice a fost ţinta unui atac ransomware.
  • Printre clienţii companiei este AstraZenecca, care face studii pentru un vaccin anti-Covid.
  • În unele cazuri medicii au revenit la hârtie şi creion pentru a nota datele.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Companiile din zona medicală sunt în pericol. Hackerii au început să le atace

Când toată America e cu ochii pe viitoarele alegeri, hackerii au alte gânduri. Cel mai nou atac de tip ransomware a lovit compania eResearchTechnology, care furnizează software folosit în sute de studii clinice.

Printre clienţii companiei se numără AstraZeneca şi Bristol Myers Squibb. AstraZenecca desfăşoară în prezent studii clinice pentru un vaccin împotriva coronavirus, iar Bristol Myers Squibb dezvoltă un test rapid pentru Covid.

Softul eResearchTechnology e folosit şi pentru teste clinice ale medicamentelor în Europa, Asia şi Statele Unite. Companiile care folosesc softul spun că, în unele cazuri, medicii au fost nevoiţi să revină la creion şi hârtie ca să consemneze rezulatatele.

eReasearch Technology a solicitat ajutorul specialiştilor în cybersecurity şi a notificat FBI-ul şi, cel mai important, nu a plătit răscumpărarea.

Care este soluţia ca să nu ai probleme cu acest gen de atac

”Este foarte periculos, aş dori să profit de ocazie ca să subliniez, este foarte periculos virusul de tip ransomware. Datele, într-o proporţie foarte mare, 80%, nu pot fi recuperate. De-asta îi încurajez pe toţi să aibă backup. Folosiţi orice sistem de backup doriţi, dar întotdeauna să aveţi backup, să fiţi pregătiţi pentru situaţia în care pierdeţi dateşe şi nu aveţi de unde să le recuperaţi imediat,” explică Alex Bălan, specialist în securitate cibernetică,

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici