Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari

  • Amazon a înregistrat cel mai mare profit din istoria de 26 de ani – 5,2 miliarde de dolari.
  • Apple a înregistrat venituri de 26,42 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la finele lui iunie, cu $4 miliarde peste aşteptările analiştilor.
  • Veniturile Facebook din al doilea trimestru au înregistrat cel mai scăzut avans din istoria companiei, însă semnificativ peste aşteptările analiştilor, care estimau un plus de doar 3%. Compania a avut încasări din publicitate în creştere cu 10%, până la valoarea de 18,3 miliarde de dolari..
  • Alphabet, compania-mamă a Google, a înregistrat prima scădere a cifrei de afaceri din ultimii 16 ani. Veniturile companiei au fost de 38,3 miliarde de dolari, cu 2% sub valoarea înregistrată în perioada similară din 2019
Urmărește
7563 afișări
Imaginea articolului Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari

Sursa foto: Profimedia

Cele mai mari patru companii ale industriei tehnologice au raportat joi un profit combinat de 28 de miliarde de dolari, potrivit NYT.
 
Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu resimte criza cauzată de pandemia de coronavirus. A înregistrat joi cel mai mare profit din istoria sa de 26 de ani.
 
Acţiunile Amazon au crescut cu 5%, iar compania a angajat 175.000 de persoane în ultimele luni, dupa ce a văzut că cererea pentru serviciile sale a crescut. Compania a declarat că veniturile au crescut cu 40% faţă de anul precedent, desi a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţia de echipamente de protecţie pentru angajaţii săi, notează Reuters.
 
Şi Facebook a bătut joi estimările analiştilor cu privire la veniturile trimestriale. Aceştia au prevăzut o creştere similară în viitor, în condiţiile în care întreprinderile au exploatat instrumentele de reclame digitale, în ciuda unui boicot fără precedent şi a crizei economice provocata de pandemie. 
 
Veniturile Facebook din al doilea trimestru au înregistrat cel mai scăzut avans din istoria companiei, de 11%, însă cu mult peste aşteptările analiştilor, care estimau un plus de doar 3%. Compania a avut încasări din publicitate în creştere cu 10%, până la valoarea de $18,3 miliarde, potrivit Reuters.
 
Nici Apple nu a stat rău în aceasta perioadă. A înregistrat venituri de 26,42 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la finele lui iunie, cu 4 miliarde peste aşteptările analiştilor, în ciuda crizei globale. 60% din vânzările companiei au provenit din pieţele internaţionale.
 
Acţiunile au crescut cu 6% în tranzacţionarea după rezultate.
 
Rezultatele fiscale din trimestrul al treilea, care au inclus vânzările de iPhone, au venit în aceeaşi zi în care produsul intern brut din SUA a înregistrat un declin de 2,9% în trimestrul trecut, cea mai slabă performanţă economică a naţiunii de la Marea Depresiune, scrie Reuters.
 
Şi Google a raportat ca vânzările publicitare de la Alphabet s-au redresat faţă de perioada de început a pandemiei, în martie, a declarat joi compania mama Alphabet.
 
Alphabet a înregistrat prima scădere a cifrei de afaceri din ultimii 16 ani în trimestrul încheiat luna trecută. Veniturile companiei au fost de 38,3 miliarde de dolari, cu 2% sub valoarea înregistrată în perioada similară din 2019, însă scăderea a fost sub cele 4 procente aşteptate de analişti, potrivit Reuters.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici