- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (28.11.2022, 11:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elevii învaţă din acest an istoria Greciei Antice cu jocul video Assassin's Creed Odyssey
Elevi din peste 20 de şcoli din întreaga ţară învaţă, începând cu această toamnă, cu ajutorul jocurilor video. RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România) a demarat programul Games in Schools, al cărui scop este să ofere instrumente alternative profesorilor.
Urmărește
476 afișări
Sursa Foto - Ubisoft Romania
În acest sens, RGDA a pus la dispoziţia profesorilor manualul european Games In Schools, realizat de către European School Network si ISFE (Interactive Software Federation of Europe). Manualul, tradus în limba română de către RGDA, oferă informaţiile necesare pentru ca profesorii să poată înţelege care sunt beneficiile educaţionale ale jocurilor şi să învete modul în care să folosească jocuri video ca resurse educaţionale şi motivaţionale în timpul orelor de curs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Pe lângă manualul generic european tradus, RGDA a iniţiat şi un program pilot al Games in Schools pentru trei materii gimnaziale: istorie, engleză şi matematică. Pe parcursul anului şcolar, profesorii de clasele V-VIII de la şcoli din Constanţa, Bihor, Dolj, Suceava, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Maramureş, Braşov şi alte judeţe vor preda materiile elevilor, folosindu-se de jocurile video potrivite pentru a capta mai mult atenţia acestora.
Alături de câţiva voluntari din industrie şi profesorii din programul pilot, asociaţia a creat liste de jocuri specifice, gândite să fie conforme cu programa şcolară a elevilor de gimnaziu. De exemplu, la orele de istorie, fie că vor preda lectii despre antichitate, primul război mondial, fie despre revoluţia franceză, epoca victoriană sau Grecia Antică, profesorii vor avea la îndemână exemple specifice din jocuri celebre. Sesiuni de joc în titluri precum Valiant Hearts: The Great War, Assassin’s Creed Unity şi Odyssey, The Great Conqueror: Rome War Game sau Triviador, printre multe altele, îi vor ajuta pe profesori să explice, într-un mod interactiv, aceste perioade definitorii pentru civilizaţie.
La clasele de matematică, elevii de clasa a V-a şi a VI-a vor acumula cunoşţinte despre numerele naturale, fracţii Q şi Z, elemente geometrice cu ajutorul unor jocuri precum Otter Rush, Meteor Multiplications, Hungry Puppies şi multe altele.
Jocurile video implică mai multe beneficii educaţionale, printre care dezvoltarea aptitudinilor cognitive, spaţiale şi motorii, a principiilor elementare (relaţiile cauză şi efect) şi pot fi folosite, în mod creativ, la soluţionarea problemelor complexe. Mai mult, jocurile oferă exemple practice ale unor concepte şi reguli care, altfel, ar fi dificil de ilustrat în lumea reală.
“Jocurile video sunt o pasiune pentru foarte mulţi copii, iar dacă sunt utilizate corespunzător, pot fi şi un mediu prin care copiii înţeleg, explorează sau sedimentează o anumită materie. Alegerea jocului video precum şi rolul de moderator al profesorului sunt vitale pentru a se obţine rezultatele dorite ale învăţării. Jocurile video pot completa învăţarea tradiţională, dar nu o pot înlocui. Vedem Games in Schools ca un program ce oferă unelte extra profesorilor ce caută noi modalităţi de a atrage interesul copiilor pentru materiile lor,” a precizat Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.
Pe parcursul programului pilot, membrii asociaţiei oferă suport fizic şi online profesorilor care au ajutat la adaptarea manualului european generic. În urma feedback-ului lor, RGDA îşi propune să îmbunătăţească experienta la clasă a profesorilor din program, astfel încât, începând cu septembrie 2023, să poată include în program şi alte instituţii de învăţământ, profesori şi noi materii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe