Experţi: Întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remedire

Experţii avertizează că întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remediere, în timp ce companiile se chinuie să îşi revină după update-ul greşit, relatează Ziarul Financiar.

Urmărește
521 afișări
Imaginea articolului Experţi: Întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remedire

Experţi: Întreruperea globală a serviciilor IT ar putea dura săptămâni până la remedire

Experţii IT au avertizat că multe întreprinderi vor avea nevoie de zile sau chiar săptămâni pentru a se recupera complet în urma întreruperii informatice fără precedent de vineri, după ce o actualizare defectuoasă a software-ului de la compania în care aveau încredere pentru securizarea sistemelor lor a provocat perturbări globale masive.

CrowdStrike, unul dintre cei mai mari furnizori de securitate din lume, a dat vina pe o actualizare a software-ului său Falcon pentru o eroare care a afectat 8,5 milioane de PC-uri şi servere Windows, determinând blocarea la sol a avioanelor, amânarea programărilor în spitale şi întreruperea emisiei radiodifuzorilor din întreaga lume.

„Estimăm în prezent că actualizarea CrowdStrike a afectat 8,5mn dispozitive Windows, sau mai puţin de 1% din toate maşinile Windows”, a declarat Microsoft sâmbătă într-un blogpost. „Deşi procentul a fost mic, impactul economic şi societal larg reflectă utilizarea CrowdStrike de către întreprinderi care rulează multe servicii critice”.

Cirium, o companie de analiză a aviaţiei, a declarat sâmbătă că companiile aeriene au anulat încă 1 848 de zboruri, majoritatea în SUA, deşi Australia, India şi Canada au fost, de asemenea, afectate.

Analiştii au declarat că întreruperile au fost cu atât mai şocante cu cât CrowdStrike are o reputaţie solidă, fiind prima linie de apărare a multor companii împotriva atacurilor cibernetice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici