Experţi: Parolele complexe sunt ineficiente. Cum se poate crea o parolă puternică

  • Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie recomandă folosirea unor parole îmbunătăţite pentru mai multă siguranţă pe internet.
  • Parolele formate din trei cuvinte aleatorii sunt mai eficiente decât folosirea unor combinaţii complexe care implică fluxuri de litere, cifre şi simboluri, au spus experţii guvernului britanic.
Urmărește
3863 afișări
Imaginea articolului Experţi: Parolele complexe sunt ineficiente. Cum se poate crea o parolă puternică

Experţi: Parolele complexe sunt ineficiente. Cum se poate crea o parolă puternică

Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC), care face parte din sediul central al Comunicaţiilor Guvernamentale, a evidenţiat recomandarea „celor trei cuvinte aleatorii” într-un nou articol de blog, potrivit The Guardian.

Acesta a spus că un motiv esenţial pentru utilizarea sistemului este că se creează parole uşor de reţinut, dar suficient de puternice pentru a păstra conturile online în siguranţă împotriva hackerilor, datorită combinaţiei neobişnuite de litere.

În schimb, parolele mai complexe pot fi ineficiente, deoarece uneori sunt mai uşor de găsit, au spus experţii.

Agenţia spune că infractorii cibernetici vizează mijloacele previzibile care ar trebui să facă parolele mai complexe, cum ar fi înlocuirea literei O cu un zero sau a numărului unu cu un semn de exclamare.

„Contra-intuitiv, aplicarea acestor cerinţe de complexitate are ca rezultat crearea unor parole mai previzibile”, a spus agenţia.

Parolele construite din trei cuvinte aleatorii tind să fie mai lungi şi mai greu de prezis şi folosesc combinaţii de litere care sunt mai greu de detectat pentru algoritmii de hacking, conform sfaturilor.

Criminalitatea informatică a crescut în timpul pandemiei, frauda online crescând cu 70% în ultimul an, potrivit datelor Biroului de Statistică Naţională.

„Există mai multe motive pentru care am decis abordarea celor trei cuvinte aleatorii, nu numai pentru că acestea creează parole atât de puternice, cât şi mai uşor de reţinut. Urmând acest sfat, oamenii vor fi mult mai puţin vulnerabili la criminalii cibernetici şi aş încuraja oamenii să se gândească la parolele pe care le folosesc în conturile lor importante şi să ia în considerare un manager de parole”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici