- Home
- Tehnologie
- (07.09.2020, 09:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Germania intră în cursa spaţială comercială. Modelul propus de nemţi
- Germania se va alătura cursei spaţiale comerciale, odată cu începerea producţiei a ceea ce ar putea deveni prima rachetă construită de privat în ţară care va fi lansată pe orbită.
- Isar Aerospace din München îşi propune să lanseze prima rachetă Spectrum până la sfârşitul anului 2021, relatează Financial Times.
- Modelul, care are o lungime de 27 de metri şi va transporta mai mult de o tonă de marfă, poate lansa sateliţi la altitudini cuprinse între 400km şi 1.200km, a spus compania. Isar speră să lanseze cel puţin 20 de zboruri pe an.
Urmărește
2193 afișări
Sursă foto: Isaraerospace
Prima rachetă germană care a ajuns în spaţiul cosmic a fost o versiune a V2 în 1942. A traversat linia Kármán, unde spaţiul începe la 100 km deasupra suprafeţei pământului, dar nu a atins orbita.
Susţinut de investitori, printre care şi Airbus, Isar este unul dintre cei trei producători germani de rachete, împreună cu HyImpulse şi Rocket Factory Augsburg, relatează Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Estimările privind dimensiunea industriei variază. Grupul de cercetare Allied Market Research proiectează o piaţă în valoare de peste 9 miliarde de dolari până în 2027, dintre care aproximativ o treime va fi cheltuită în Europa.
Giganţii tehnologici, inclusiv Amazon şi SpaceX, au anunţat deja investiţii în valoare de câteva miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea a zeci de mii de sateliţi mici în următorii câţiva ani pentru a furniza internet. Sateliţii mici pot fi, de asemenea, utilizaţi pentru a furniza date exacte privind recoltarea sectorului agricol şi pentru a sprijini condusul autonomă.
Pentru a reduce costurile, Isar foloseşte imprimante 3D la hangarul său din München pentru a fabrica 40% din motoarele sale pentru rachete.
Compania îşi propune să vizeze clienţii cu sateliţi cu greutatea de la 50 kg la 400 kg pentru care va percepe o sumă de 10.000 EUR pe kilogram, a spus dl Metzler.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: SpaceX te trimite în spaţiu cu o sticlă zburătoare. Naveta de test sfidează legile fizicii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe