Google a creat primele podcasturi generate de inteligenţa artificială

  • Noul instrument de la Google, NotebookLM, le permite utilizatorilor să genereze podcasturi care folosesc inteligenţa artificială, prin simpla apăsare a unui buton.
  • Acestea sunt mult mai realiste decât s-ar fi anticipat, informează The Guardian.
Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Google a creat primele podcasturi generate de inteligenţa artificială

Google a creat primele podcasturi generate de inteligenţa artificială

Google a anunţat că a creat primele podcasturi care folosesc inteligenţa artificială. Unealta companiei, NotebookLM, se aseamănă popularului chatbot ChatGPT, dar în loc de text, funcţionează pe bază de fişiere audio.

Utilizatorii pot încărca pe platformă o varietate de surse - documente, site-uri web, videoclipuri de pe YouTube - şi aceasta analizează toate informaţiile, iar apoi creează o discuţie cu iz uman despre subiect. Două „gazde”, un bărbat şi o femeie, discută despre orice subiect le-ai oferi, generând un podcast. Ei folosesc interjecţii, inflexiuni verbale şi chiar vorbesc unul peste celălalt, pentru a face conversaţia să sune cât mai natural.

NotebookLM a fost creat, iniţial, ca o resursă de studiu. Prin noua funcţie, utilizatorii pot să rezume informaţii într-un mod care să le reţină atenţia, sau le pot asimila în timpul unei alergări sau al unei plimbări cu maşina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici