Google Cloud depune plângere împotriva Microsoft la Bruxelles

  • Google Cloud a depus o plângere oficială împotriva Microsoft, acuzând practici anticoncurenţiale legate de licenţele software.
  • Google susţine că Microsoft foloseşte anumite condiţii de licenţiere pentru a forţa companiile să folosească platforma sa cloud, Azure, relatează Le Figaro.
Urmărește
35 afișări
Imaginea articolului Google Cloud depune plângere împotriva Microsoft la Bruxelles

Google Cloud depune plângere împotriva Microsoft la Bruxelles

Google a decis să depună o plângere la Comisia Europeană împotriva Microsoft pentru „practici anticoncurenţiale legate de licenţele software”. Microsoft ar folosi o strategie prin care forţează companiile să utilizeze platforma sa cloud, Azure, şi anume condiţiile de licenţiere software.

„Acestea împiedică organizaţiile europene să îşi mute actualele sarcini de lucru de pe Azure către alte platforme cloud concurente – deşi nu există bariere tehnice în acest sens – sau impun o majorare uluitoare a preţului cu 400%, recunoscută de Microsoft”, scrie vicepreşedintele Google Cloud Platform, Amit Zavery, într-o postare pe blog.

În 2023, Zavery acuzase public Microsoft într-un interviu acordat publicaţiei Les Échos, acuzând compania că foloseşte poziţia de lider în software pentru a-şi vinde produsele cloud. Potrivit lui Zavery, anumite restricţii de utilizare sau chiar interdicţii privind licenţele Microsoft pe alte platforme cloud împiedicau clienţii să aleagă un alt furnizor.

„Dacă nu se iau măsuri rapid, piaţa de cloud computing va fi dominată de Azure şi vor creşte preţurile, aşa cum au făcut şi în trecut”, avertiza el atunci. Totuşi, Google nu s-a alăturat companiilor OVH şi CISPE, care reprezintă furnizorii europeni şi care au depus plângeri împotriva Microsoft.

Comisia Europeană a investigat practicile de pe piaţa de cloud, iar în iulie, Microsoft a ajuns la o înţelegere cu furnizorii europeni de servicii cloud, care şi-au retras plângerea depusă la autoritatea de reglementare europeană.

Acuzat de practici anticoncurenţiale şi pentru platforma sa de colaborare Teams, Microsoft a decis să o separe de suita Office, pentru a evita abuzul de poziţie dominantă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici