Google deschide primul său centru care creează tehnologie pentru persoanele cu dizabilităţi

  • Institutul Naţional Regal pentru Nevăzători, Institutul Naţional Regal pentru Surzi şi organizaţia caritabilă pentru persoanele cu handicap Everyone Can au colaborat cu Google pentru dezvoltarea centrului din Londra.
  • Acesta este primul site al companiei axat pe accesibilitate din afara SUA.
Urmărește
487 afișări
Imaginea articolului Google deschide primul său centru care creează tehnologie pentru persoanele cu dizabilităţi

Google deschide primul său centru care creează tehnologie pentru persoanele cu dizabilităţi

Dacă concepeţi tehnologia cu gândul la persoanele cu handicap, o concepeţi mai bine pentru toată lumea. Acesta a fost sentimentul exprimat de Google cu ocazia deschiderii primului său centru de cercetare şi dezvoltare din Marea Britanie dedicat creării de tehnologie pentru a ajuta persoanele cu handicap.
 
Google are o mulţime de echipe de cercetare care lucrează la lucruri precum inteligenţa artificială, iar o parte dintre ingineri au sarcina de a "supraîncărca" tehnologia accesibilă, făcându-o mai răspândită.
 
De exemplu, tehnologia de subtitrare, care a început iniţial pentru a ajuta telespectatorii surzi şi cu deficienţe de auz, a avut un impact pozitiv asupra oamenilor în general şi a devenit utilă pentru mase, potrivit BBC.
 
Rachael Bleakley, care este surdă, a declarat că s-a luptat cu cititul pe buze când era copil, dar subtitrările au schimbat totul.
 
Divertismentul de masă a căpătat un nou sens pentru mine când eram adolescentă şi subtitrările au început să devină un standard pentru emisiunile de televiziune", a declarat femeia de 35 de ani.
 
Subtitrările comunică nu numai ceea ce se vorbeşte, ci şi orice zgomot de fond util care ajută la amplificarea intrigii, cum ar fi [muzica dramatică] pentru a creşte tensiunea sau o [explozie puternică] în afara camerei care ajută la explicarea motivului pentru care personajul principal pare puţin alarmat", a spus ea.
 
Christopher Patnoe, de la echipa de incluziune a Google, a declarat: „Atunci când oamenii au acces echitabil la informaţii şi oportunităţi, toată lumea câştigă, dar ştim că nevoile oamenilor se schimbă în mod constant, pe parcursul vieţii lor sau chiar al zilei. Ştim că avem mai multe de făcut", a spus el.

Înţelegerea discursului dificil

Project Relate este o aplicaţie Google, lansată în versiune beta în Marea Britanie, care îi ajută pe cei care au afecţiuni care fac ca discursul lor să fie dificil de interpretat.
 
Aplicaţia învaţă cum să recunoască mai bine tiparele de vorbire ale celor care ar putea avea dificultăţi, cum ar fi persoanele cu distrofie musculară, şi îi ajută să comunice mai uşor.
 
Aceasta face acest lucru prin transcrierea în timp real a discursului în text, prin repetarea vocii unei persoane cu o voce sintetizată şi prin vorbirea către asistenţii vocali.
 
Yvonne Johnson, în vârstă de 55 de ani, care are dificultăţi de vorbire, a ajutat Google în acest proiect. „Mă simt mai bine înţeleasă, nu doar de ascultătorii necunoscuţi, ci şi de soţul meu, este diferenţa dintre o conversaţie semnificativă şi cineva care doar dă din cap", a spus ea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici