"Google it - no more". Decizie în instanţă: monopolul Google al căutărilor online este ilegal

Un judecător din SUA a hotărât că Google a acţionat ilegal pentru a menţine monopolul asupra căutărilor online şi a publicităţii aferente. Compania Google a fost dată în judecată de Departamentul de Justiţie în 2020 pentru controlul asupra a aproximativ 90% din piaţa de căutare online.

Urmărește
831 afișări
Imaginea articolului "Google it - no more". Decizie în instanţă: monopolul Google al căutărilor online este ilegal

"Google it - no more". Decizie în instanţă: monopolul Google al căutărilor online este ilegal

Judecătorul districtual Amit Mehta a stabilit că Google a plătit miliarde de dolari pentru a rămâne motorul de căutare implicit pe smartphone-uri şi browsere, potrivit BBC. Procesul a ţinut zece săptămâni.

Procurorii au susţinut că alte companii nu au avut oportunitatea sau resursele de a concura cu Google. Avocaţii companiei au susţinut că utilizatorii sunt atraşi de motorul de căutare pentru că îl consideră util şi pentru că Google investeşte sume uriaşe pentru a-l îmbunătăţi.

Decizia de luni ar putea remodela modul în care giganţii tehnologiei fac afaceri. De asemenea, decizia este o victorie semnificativă pentru autorităţile de reglementare care au intentat mai multe procese împotriva companiilor Big Tech, acuzându-le că operează monopoluri ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici