Google, o companie privată, a comandat 7 reactoare nucleare modulare mici. Goana după energie pentru centrele de date împinge companiile de tech spre noi soluţii

Google a comandat şase sau şapte reactoare nucleare modulare mici (SMR) de la Kairos Power, devenind astfel prima companie de tehnologie care pune în funcţiune noi centrale nucleare pentru a furniza energie electrică cu emisii reduse de carbon pentru centrele sale de date mari consumatoare de energie.

Urmărește
686 afișări
Imaginea articolului Google, o companie privată, a comandat 7 reactoare nucleare modulare mici. Goana după energie pentru centrele de date împinge companiile de tech spre noi soluţii

Foto: Ilustratie reactor nuclear modular

Google şi Kairos au declarat luni că societatea de tehnologie a plasat o comandă pentru SMR-uri cu o capacitate totală de 500 megawaţi, ajutând Kairos, un start-up în vârstă de şapte ani, să pună în funcţiune primul său reactor comercial până în 2030 şi reactoare suplimentare până în 2035, relatează FT.

Acordul a fost „un punct de reper pentru noi, cei de la Google, în călătoria noastră de 15 ani în domeniul energiei curate”, a declarat Michael Terrell, directorul senior al companiei pentru energie şi climă.

„Considerăm că energia nucleară poate juca un rol important în a ne ajuta să ne satisfacem cererea şi a ne ajuta să ne satisfacem cererea în mod curat şi 24 de ore din 24”, a spus el.

Întrebat dacă reactoarele vor alimenta reţeaua sau vor fi conectate direct la centrele de date, Terrell a spus că Google ia în considerare toate opţiunile.

Cele două companii au refuzat să comenteze valoarea acordului sau dacă Google va finanţa în avans construcţia SMR-urilor sau va plăti pur şi simplu pentru energie odată ce acestea vor fi construite.

Luna trecută, Microsoft a anunţat că se va angaja să cumpere pentru 20 de ani energie electrică de la centrala nucleară Three Mile Island din SUA, aflată în paragină, în cazul în care Constellation Energy va reporni instalaţia. Companiile din domeniul tehnologiei sunt din ce în ce mai interesate de energia nucleară ca soluţie pe termen mediu pentru furnizarea de energie electrică cu emisii reduse de carbon pentru a satisface cererea de energie a centrelor lor de date.

Acordul dintre Google şi Kairos este primul în care o companie de tehnologie contribuie la punerea în funcţiune a unei centrale nucleare. În ultimii 20 de ani, SUA a pus în funcţiune doar trei reactoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici