- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (13.05.2024, 22:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google şi Apple se asociază pentru a lupta împotriva hărţuirii prin urmărire a locaţiei
- Google şi Apple se asociază pentru a lupta împotriva hărţuirii prin urmărire a locaţiei.
- Este cel mai recent semn că Apple şi Google lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire prin Bluetooth, precum AirTag de la Apple.
Urmărește
493 afișări
Google şi Apple se asociază pentru a lupta împotriva hărţuirii prin urmărire a locaţiei
Apple şi Google au anunţat luni că telefoanele iPhone şi Android actualizate vor afişa alerte care îi vor avertiza pe utilizatori că în apropiere se află un dispozitiv de urmărire a locaţiei wireless, în cazul în care utilizatorul nu ştia că este urmărit şi doreşte să oprească acest lucru, anunţă CNBC.
Măsura este cel mai recent semn că cele două mari platforme lucrează pentru a remedia dezavantajele dispozitivelor de urmărire wireless - cum ar fi AirTag de la Apple - care pot fi utile pentru găsirea obiectelor pierdute sau furate prin afişarea locaţiei lor pe o hartă digitală, dar pot fi folosite şi de infractori pentru a urmări persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dispozitivele IPhone şi Android cu software actualizat vor primi un mesaj prin care li se va spune că un dispozitiv de urmărire Bluetooth a fost „găsit în mişcare cu tine". Ulterior, utilizatorii pot face ca dispozitivul de urmărire să emită un sunet pentru a fi mai uşor de găsit şi pot accesa instrucţiuni despre cum să îl dezactiveze.
Când AirTags a fost introdus pentru prima dată de Apple în 2021, acesta a găsit rapid un public în rândul utilizatorilor care ataşau micile dispozitive la chei, bagaje sau chiar la maşină, permiţându-le să folosească reţeaua globală de dispozitive Apple şi semnalele Bluetooth de tip crowdsourcing pentru a-şi localiza rapid obiectele pierdute - de exemplu, bagajele înregistrate care nu au mai ajuns după un zbor.
Dar dispozitivele au fost folosite şi pentru infracţiuni, iar unele victime au declarat că li s-a strecurat un AirTag într-un bar aglomerat pentru a fi urmărite. De atunci, Apple a colaborat cu Google pentru a integra alerte şi avertismente în iOS şi Android pentru a limita utilizarea abuzivă în scopuri criminale. Alerte care avertizează în mod specific împotriva unui AirTag care urmăreşte un utilizator au fost deja integrate în Android.
De asemenea, AirTag este acum doar unul dintre numeroasele dispozitive de urmărire Bluetooth. Apple şi Google permit companiilor terţe, cum ar fi Chipolo şi Motorola, să îşi construiască propriile dispozitive.
Dar atunci când companiile terţe construiesc aşa-numitele dispozitive de urmărire a dispozitivelor pierdute „Find My", acestea trebuie să le construiască în conformitate cu specificaţiile Apple şi Google, care vor cere acum alerte de urmărire nedorite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: OpenAI ar putea dezvălui luni propriul său produs de căutare care ar putea ameninţa supremaţia Google
Citește și: AI-ul ar putea să revoluţioneze şi RMN-urile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe