- Home
- Tehnologie
- (06.01.2022, 10:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hyundai Motor împărtăşeşte propria viziune despre „metamobilitate”: relaţia om-robot în realitate şi metavers. Cum ne va ajuta digitalizarea smart?
- Hyundai Motor spune că viitorul va fi unul interactiv, parţial virtual, numit pe scurt „metamobilitate”: oamenii vor interacţiona cu o varietate de dispozitive robotice.
- Scopul: asigurarea unei mobilităţi cât mai bune sau „libertate de mişcare nelimitată”.
Urmărește
659 afișări
FOTO Hyundai
Cum pot fi folosiţi roboţii în lumea reală şi în metavers? Aceasta este doar una dintre întrebările la care se va răspunde în cadrul unuia dintre cele mai mari evenimente de Tech din lume, ce se desfăşoară până pe 7 ianuarie.
Transportul individual autonom, precum şi controlul la distanţă al roboţilor funcţionali în fabrici inteligente, în care totul este automatizat şi performant vor deveni ceva obişnuit. Cel puţin, asta îşi propune compania, conform unui anunţ postat pe site-ul propriu.
Mobilitatea smart presupune utilizarea dispozitivelor robotice pentru a înlesni transportul, dar şi mediul de business se va schimba categoric, arată Hyundai Motor.
Euisun Chung, directorul executiv al Hyundai Motor, a prezentat, pe scurt, viziunea companiei în cadrul Salonului anual de electronice de consum, din Las Vegas.
Pe scurt, compania va investi major în robotică şi inteligenţă artificială pentru a crea o reţea de mobilitate - metabolitate - prin care noi, oamenii şi roboţii vom putea „conlucra” pentru îndeplinirea sarcinilor, dar şi a obiectivelor „măreţe”, greu de realizat manual.
Conceptul provine, cum îi spune şi numele, de la „metavers”, termen inventat acum 30 de ani de către autorul Neal Stephenson, dar scos din conul de umbră recent, când Facebook a ales să-şi schimbe numele în „Meta Platforms”.
Dar ce este metaversul? Simplu definit, conceptul face trimitere la medii de socializare din lumea virtuală, lumea online, sau cea agumentată.
Hyundai Motor explică cum va folosi metamobilitatea
Compania dă câteva exemple definitorii pentru ce au în plan în următorii ani. Bref, automobilele vor servi drept dispozitive smart prin care se vor putea accesa spaţiile virtuale, roboţii servind ca mijloc de a conecta lumea virtuală cu cea reală.
- un automobil se va conecta la spaţiile virtuale şi va permite şoferului şi pasagerilor să se bucure de experienţe VR (virtual reality). Maşina va fi totodată şi spaţiu de lucru, de recreere, de şedinţe sau o platformă de jocuri video 3D.
- un utilizator va accesa metaversul şi graţie unui avatar îşi putea hrăni şi mângâia animalul de companie deşi este plecat în călătorie de afaceri la mii de kilometri distanţă.
- personalele cu dizabilităţi vor avea o calitate a vieţii mai bună şi o accesibilitate mai crescută prin dispozitive autonome de transport personal
Dar pentru că lucrurile nu sunt atât de uşor de pus în practică, Hyundai va trebui să construiască un ecosistem de mobilitate, care să lege platforme robotice modulare. Abia acestea vor putea permite realizarea de diferite servicii de mobilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe