- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (26.02.2021, 09:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Hyundai recheamă 82.000 de maşini electrice, una din cele mai costisitoare acţiuni din istorie
- Hyundai va rechema 82.000 de maşini electrice la nivel global pentru a le înlocui bateriile.
- Acţiunea are loc după ce au fost raportate 15 incendii la autovehicule.
- Acţiunea Hyundai este una dintre cele mai scumpe din istorie.
Urmărește
259 afișări
Foto: Profimedia
Acţiunea Hyundai este una dintre cele mai scumpe din istorie, indicând modul în care defecţiunile maşinilor electrice ar putea genera costuri pentru producătorii de automobile, cel puţin în viitorul apropiat.
Rechemarea va costa Hyundai 900 de milioane de dolari. Costul mediu este de 11.000 de dolari pentru o maşină, o valoare astronomică pentru o rechemare.
Înlocuirea unei baterii este o măsură extremă, care necesită la fel de multă muncă şi cheltuieli ca în cazul înlocuirii motorului unei maşini tradiţionale. Foarte puţine rechemări de maşini pe benzină necesită înlocuirea unui întreg motor. Una dintre puţinele excepţii a fost rechemarea în 2014 a 785 de maşini sport Porsche 911 GT3. Porsche nu a precizat costul acţiunii, dar cu siguranţă a fost mai scump pentru un vehicul decât rechemarea Hyundai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cu toate acestea, o rechemare care costă mai mult de 11.000 de dolari pe vehicul este extrem de rară.
Deoarece există pe piaţă atât de multe maşini pe benzină decât vehiculele electrice, costul total al rechemărilor poate depăşi cu uşurinţă cei 900 de milioane de dolari din cazul Hyundai.
De exemplu, General Motors a cheltuit 1,2 miliarde de dolari pentru înlocuirea airbagurilor Takata, dar rechemarea a acoperit 7 milioane de vehicule, ceea ce înseamnă mai puţin de 200 de dolari pe vehicul.
Costul mediu al unei rechemări auto în ultimii 10 ani a fost de aproximativ 500 de dolari pe vehicul, potrivit Mike Held, director în practica auto şi industrială la AlixPartners, o firmă de consultanţă globală.
Costul rechemării Hyundai este un alt indiciu al cât de scumpe sunt bateriile în raport cu costul întregii maşini.
Nimeni nu a fost rănit în incendiile care au afectat maşinile Hyundai, pentru că multe au avut loc după ce maşinile au fost oprite.
Hyundai a declarat că o investigaţie asupra incendiilor a arătat că bateriile defecte fabricate de LG ar putea face scurtcircuit.
Rechemarea include 27.000 de vehicule din Coreea şi 55.000 din alte părţi ale lumii.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe