Încă două publicaţii dau în judecată Perplexity AI pentru încălcarea drepturilor de autor

Compania Dow Jones, care deţine The Wall Street Journal, dar şi publicaţia New York Post au depus o plângere împotriva startup-ului Perplexity, acuzând încălcarea drepturilor de autor, scrie Engadget.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Încă două publicaţii dau în judecată Perplexity AI pentru încălcarea drepturilor de autor

Încă două publicaţii dau în judecată Perplexity AI pentru încălcarea drepturilor de autor

Cele două publicaţii susţin că Perplexity foloseşte articolele lor pentru a răspunde la întrebările utilizatorilor, fără a le cere permisiunea, afectând astfel traficul pe site-urile oficiale.

În plângerea depusă, editorii au menţionat că utilizatorii serviciului Perplexity pot accesa nu doar fragmente din articolele lor, ci chiar conţinutul integral, mai ales în cazul celor care plătesc pentru abonamente premium.

Un caz specific a implicat furnizarea integrală a unui articol din New York Post, atunci când un utilizator a cerut „textul complet”. Mai mult, publicaţiile au susţinut că Perplexity poate furniza informaţii incorecte, atribuind articolelor citate informaţii care nu au fost publicate de acestea.

News Corp. cere interzicerea utilizării conţinutului fără permisiune şi despăgubiri de până la 150.000 de dolari pentru fiecare incident de încălcare a drepturilor de autor.

Deşi Perplexity nu a răspuns scrisorii trimise în iulie, News Corp. a încheiat anterior un acord de licenţiere cu OpenAI, care permite folosirea articolelor sale în schimbul a 250 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici