- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (23.08.2023, 15:59)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
India a devenit prima ţară care a reuşit să aselenizeze la polul sud al Lunii
India a devenit prima ţară care a reuşit să coboare o navă pe suprafaţa Lunii, la polul sud, potrivit Sky News.
Urmărește
2525 afișări
Sursa foto: AP / Mediafax Foto
Chandrayaan-3 a aterizat miercuri la şase săptămâni după ce a fost lansată la bordul unei rachete de la un port spaţial din Andhra Pradesh.
Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar este prima care produce o aselenizare în apropierea polului sudic, puţin explorat. Totodată, India este a patra ţară care a realizat o aselenizare, după SUA, fosta URSS şi China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Misiunea indiană vizează coborârea pe lună a unui vehicul numit Vikram. Acesta se află în modulul de aterizare. Ulterior, roverul cu şase roţi se va catapulta de la bordul navei şi se va plimba printre rocile şi craterele de pe suprafaţa planetei, adunând date şi imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.
Aparatul este conceput pentru a efectua teste privind compoziţia suprafeţei lunare, precum şi pentru a monitoriza activitatea seismică, temperatura şi nivelul radiaţiilor. De asemenea, va încerca să detecteze prezenţa gheţii în solul lunar.
Polul sud prezintă un interes deosebit pentru oamenii de ştiinţă, care cred că în interiorul craterelor ar putea fi apă. Dacă se va face o astfel de descoperire, apa îngheţată din roci ar putea fi transformată şi ar permite călătorii cu echipaj uman de lungă durată.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe