Instagram reduce calitatea videoclipurilor pentru postările cu puţine vizualizări

Adam Mosseri, şeful Instagram, a confirmat că platforma reduce calitatea videoclipurilor care nu obţin suficiente vizualizări, favorizând creatorii cu audienţă mare, scrie Engadget.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Instagram reduce calitatea videoclipurilor pentru postările cu puţine vizualizări

Instagram reduce calitatea videoclipurilor pentru postările cu puţine vizualizări

El a explicat motivul pentru care unele videoclipuri de pe platformă par să îşi piardă din calitate după publicare.

Potrivit acestuia, factorul decisiv este performanţa videoclipului. Răspunzând unei întrebări legate de videoclipurile vechi din secţiunea Highlights care devin „neclare” Mosseri a declarat: „În general, dorim să afişăm videoclipuri la cea mai bună calitate posibilă. Însă, dacă un videoclip nu mai atrage vizualizări după o perioadă – majoritatea vizionărilor se realizează la început – vom trece la o calitate inferioară”.

Mosseri a adăugat că, pentru creatorii cu un număr mare de vizualizări, Instagram utilizează codare mai intensă şi stocare de fişiere mai costisitoare, în favoarea unei calităţi superioare.

Această abordare a stârnit reacţii din partea creatorilor mai mici, care consideră că sunt dezavantajaţi în faţa celor cu audienţe mari. Meta a confirmat anterior că foloseşte configuraţii de codare diferite în funcţie de popularitatea videoclipurilor, pentru a gestiona resursele informatice.

Mosseri a mai spus că sistemul funcţionează la nivel agregat, nu pentru fiecare utilizator în parte, şi că, în practică, scăderea calităţii nu are un impact semnificativ asupra experienţei de vizionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici