Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră

Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră. A venit timpul pentru GPT-4, motorul care îl face pe ChatGPT să treacă baroul, să ia BAC-ul, şi să ia orice examen cu nota 10.

Urmărește
2031 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră

Inteligenţa artificială intră într-o nouă eră

Sam Altman, CEO-ul companiei OpenAI care se află în spatele platformă de inteligenţă artificială ChatGPT, a anunţat lansarea lui GPT-4, o tehnologie menită să îmbunătăţească platforma. Potrivit lui Altman, datorită lui GPT-4, inteligenţa artificială din spate este acum capabilă să treacă examenul de barou şi Bacalaureatul, scrie Business Insider, citat de Business Magazin.

GPT-4 a reuşit chiar să obţină nota 10 la mai multe simulări de examen de Bacalaureat şi a trecut cu brio de un examen "simulat" de barou, obţinând un punctaj care l-a propulsat în topul celor mai bune performanţe.

ChatGPT a fost alimentat anterior de GPT-3.5. Acum, cei care plătesc abonamentul ChatGPT Plus de la OpenAI pot încerca chatbotul dotată cu nouat tehnologie începând de astăzi, deşi există o listă de aşteptare pentru GPT-4 API.

Noul model s-a lansat după succesul galopant al ChatGPT, care a determinat OpenAI să lanseze abonamentul ChatGPT Plus şi a convins alte companii de tehnologie, inclusiv Microsoft şi Salesforce, să lucreze împreună la proiecte cu OpenAI pentru a dezvolta chatbots şi alte tehnologii bazate pe inteligenţă artificială.

OpenAI a numit GPT-4 cea mai "avansată" tehnologie de inteligenţă artificială a sa, afirmând totodată că ea este capabilă să desfăşoare un model de invăţare complex „care a fost creat folosind feedback uman” şi care este un upgrade pentru versiunile anterioare.

Modelul său actual este mai puternic decât GPT-3.5, a precizat OpenAI pe site-ul său. Acesta poate face lucruri precum să înţeleagă şi să vorbească despre imagini şi să creeze de opt ori mai mult text decât popularul său predecesor, potrivit unui videoclip de pe site-ul OpenAI, care a spus, de asemenea, că ar putea fi folosit ca instrument de predare pentru studenţi.

„Datorită îmbunătăţirii pe care am adus-o, utilizatorii se bot bucura de o interacţiune infinită şi pot învăţa despre subiecte complexe”, a declarat Mira Murati, Chief of Tehnology, în cadrul OpenAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici