Inteligenţa artificială ne dă o ”mână” de ajutor. Un braţ robotizat sortează deşeurile cu „viteza unui om”

  • O companie de gestionare a deşeurilor testează utilizarea inteligenţei artificiale (AI) pentru a sorta deşeurile de plastic.
  • Grundon a investit într-un braţ robotizat la sediul său din Bishop's Cleeve, în Gloucestershire, care poate selecta gunoiul la "o viteză umană".
Urmărește
643 afișări
Imaginea articolului Inteligenţa artificială ne dă o ”mână” de ajutor. Un braţ robotizat sortează deşeurile cu „viteza unui om”

Sursa foto: Twitter

Zen Robotics învaţă să reţină plasticul într-un mod similar cu cel în care oamenii învaţă să recunoască obiectele.
 
Compania speră că această tehnologie va creşte volumul de materiale reciclabile pe care Grundon le poate capta.
 
Braţul "Fast Picker" este furnizat de Zen Robotics, furnizor de tehnologie robotică de separare a deşeurilor cu sediul în Helsinki.
 
Acesta funcţionează prin scanarea gunoiului de pe o bandă înainte de a decide ce articole să aleagă, robotul are apoi un "creier în bandă" cu informaţii pe care le reţine prin antrenament, potrivit BBC.
 
În timp, pe măsură ce mai multe articole sunt colectate, "creierul" identifică mai multe fluxuri de deşeuri, stocând informaţiile în memoria sa de inteligenţă artificială.
 
Statisticile guvernamentale arată că Regatul Unit a generat aproape 44 de milioane de tone de deşeuri comerciale şi industriale în 2018.
 
Cea mai recentă estimare disponibilă pentru Anglia, în 2020, a fost de aproape 34 de milioane de tone.
 
După ce testele cu plasticul vor fi finalizate, Grundon va începe să antreneze robotul pentru a alege cutii de oţel sau de aluminiu, hârtie şi carton.
 
Ed Fagan, şeful de proiecte al Grundon, a declarat: „Atât sortoarele optice, cât şi cele robotizate pot fi implementate alături de oameni în instalaţiile noastre de sortare a deşeurilor. Dar acolo unde putem vedea cu adevărat că roboţii de sortare fac diferenţa este în mediile care sunt mai puţin potrivite pentru oameni, cum ar fi sortarea deşeurilor contaminate sau lucrul în zone cu niveluri ridicate de zgomot şi praf”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici