- Home
- Tehnologie
- (03.06.2024, 20:00)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Internetul: prieten sau duşman al bunăstării noastre?
- Un studiu recent, realizat pe un eşantion de peste 2 milioane de persoane din 168 de ţări, sugerează o corelaţie pozitivă între accesul la internet şi o satisfacţie mai mare în viaţă.
- Deşi majoritatea rezultatelor indică o asociere favorabilă între internet şi bunăstare, întrebările rămân legate de efectele reţelelor sociale asupra grupurilor vulnerabile, precum şi de impactul pe termen lung al utilizării excesive.
- Studiul subliniază importanţa unei abordări echilibrate şi a cercetărilor continue pentru a înţelege mai bine modul în care accesul la internet şi utilizarea acestuia afectează bunăstarea individuală şi socială.
Urmărește
334 afișări
Internetul: prieten sau duşman al bunăstării noastre?
Un studiu recent, care a implicat peste 2 milioane de persoane din 168 de ţări, sugerează o corelaţie pozitivă între accesul la internet şi o satisfacţie mai mare în viaţă, potrivit New Scientist. Această concluzie contestă preocupările prevalente privind efectele dăunătoare ale utilizării smartphone-urilor asupra sănătăţii mintale. În timp ce temerile legate de timpul excesiv petrecut în faţa ecranelor reflectă anxietăţi anterioare legate de televiziune sau jocuri pe calculator, adoptarea pe scară largă a smartphone-urilor prezintă un fenomen social mai profund, care coincide cu problemele crescânde de sănătate mintală în rândul tinerilor, în special la fetele adolescente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Spre deosebire de studiile anterioare, axate în principal pe populaţiile occidentale, cercetătorii Andrew Przybylski de la Universitatea Oxford, UK, şi Matti Vuorre de la Universitatea Tilburg, Ţările de Jos, s-au bazat pe date din cadrul sondajului Gallop World. Analizând răspunsurile a peste 2 milioane de participanţi din diverse ţări între 2006 şi 2021, studiul a investigat opt indicatori de bunăstare, inclusiv satisfacţia în viaţă şi experienţele pozitive sau negative, alături de informaţii demografice.
Cu toate că au ajustat analizele pentru nivelurile de venit şi educaţie, majoritatea rezultatelor au indicat o asociere favorabilă între accesul la internet şi îmbunătăţirea bunăstării. În timp ce studiul nu a putut stabili cauzalitatea, Przybylski sugerează că utilizarea internetului ar putea facilita conexiunile sociale şi oportunităţile de muncă, prezentând-o ca pe o "tehnologie socială".
Cu toate acestea, studiul nu reuşeşte să rezolve dezbaterile în curs despre daunele potenţiale ale reţelelor sociale, în special în rândul tinerilor. Intervalul de vârstă al sondajului Gallop (15-99 ani) ar putea masca impactul specific al vârstei, iar întrebările simple despre durata utilizării internetului ridică îngrijorări cu privire la adâncimea studiului. În plus, preocupările persistă cu privire la rolul reţelelor sociale în facilitarea bullying-ului, promovarea unor imagini corporale nerealiste sau în permiterea radicalizării, în special în rândul populaţiilor vulnerabile.
În esenţă, deşi studiul evidenţiază beneficiile potenţiale ale accesului la internet, în special în regiunile cu acces limitat sau deficitar la internet, nu oferă îndrumări definitive cu privire la abordarea preocupărilor specifice legate de utilizarea excesivă sau impactul asupra grupurilor vulnerabile. Cu toate acestea, subliniază necesitatea cercetării atente pentru a înţelege mai bine interacţiunea complexă dintre accesul la internet, utilizarea reţelelor sociale şi bunăstarea individuală la nivel global.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe