Investiţie de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet în Anthropic, investigată de autorităţile britanice

Regulatorul antitrust din Marea Britanie va investiga investiţia de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet (compania mamă a Google) în startup-ul AI Anthropic, care produce chatbot-ul Claude, scrie Engadget.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet în Anthropic, investigată de autorităţile britanice

Investiţie de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet în Anthropic, investigată de autorităţile britanice

Autoritatea de concurenţă şi pieţe din Marea Britanie (CMA) a anunţat deschiderea unei investigaţii formale cu privire la investiţia de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet în startup-ul de inteligenţă artificială Anthropic, cunoscut pentru chatbot-ul Claude.

După ce a cerut comentarii publice în această vară, CMA a declarat joi că dispune de „informaţii suficiente” pentru a începe o investigaţie iniţială asupra posibilelor efecte negative pentru concurenţa din Marea Britanie.

Investigaţia va începe oficial pe 19 decembrie, când CMA va decide dacă va merge la o a doua fază a investigaţiei, care implică o analiză mai detaliată.

În primele luni ale anului 2023, Alphabet a investit iniţial 300 de milioane de dolari în Anthropic, urmată de o investiţie suplimentară de 2 miliarde de dolari.

De altfel, Amazon a investit chiar mai mult în Anthropic, suma ridicându-se la 4 miliarde de dolari. Deşi CMA a refuzat să investigheze această investiţie luna trecută, motivul ar fi că cifra de afaceri a Anthropic în Marea Britanie nu depăşea 70 de milioane de lire sterline.

CMA nu a dat detalii specifice, însă o componentă a investiţiei de 2,3 miliarde de dolari a Alphabet a determinat o analiză mai în detaliu, având în vedere că Gemini, produs de Google, concurează direct cu Claude. Ambele companii furnizează modele de limbaj mare clienţilor mici şi mediilor de afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici