James Webb a fotografiat "Stâlpii Creaţiei"

La marginile acestor stâlpi apar linii ondulate, strălucitoare şi roşii, dezvăluind locul în care se nasc stelele ce ejectează material pe măsură ce se formează. Globulele roşii strălucitoare sunt stele nou-născute.

Urmărește
3437 afișări
Imaginea articolului James Webb a fotografiat "Stâlpii Creaţiei"

NASA (Hubble vs James Webb)

Telescopul spaţial James Webb de la NASA a surprins un peisaj luxuriant şi foarte detaliat cu nebuloasa de stele a Vulturului, cu cei trei stâlpi emblematici cunoscuţi sub numele de "Stâlpii Creaţiei".

Au fost surprinse în detaliu noi stele care se formează în nori denşi de gaz şi praf.

Stâlpii tridimensionali arată ca nişte formaţiuni stâncoase maiestuoase.

Aceste coloane sunt alcătuite din gaz interstelar rece şi praf semitransparent în lumina aproape infraroşie.

Noua viziune a lui Webb asupra Stâlpilor Creaţiei, care au fost făcute celebre pentru prima dată când au fost fotografiate de telescopul spaţial Hubble de la NASA în 1995, îi va ajuta pe cercetători să-şi reînnoiască modelele de formare a stelelor şi cum rezultă din aceşti nori de praf de-a lungul a milioane de ani, susţine NASA

Fotografia prezintă doar o mică parte din vasta Nebuloasă a Vulturului, care se află la 6.500 de ani lumină distanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici