Jeff Bezos visează la nemurire. Magnatul a investit într-o companie care îşi propune să întinerească oamenii

  • Compania pe care mizează este nou-născuta Altos Labs, fondată de miliardarul ruso-israelian Yuri Miller.
  • Doi laureaţi ai Premiului Nobel sunt, de asemenea, implicaţi în proiect.
  • CEO-ul Tesla şi SpaceX, reacţie ironică pe Twitter: „Dacă nu funcţionează, va da în judecată moartea”.
Urmărește
8860 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos visează la nemurire. Magnatul a investit într-o companie care îşi propune să întinerească oamenii

După ce a cucerit spaţiul, Jeff Bezos caută elixirul vieţii. Conform MIT Technology Review, o revistă deţinută de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, fondatorul şi preşedintele executiv al Amazon ar fi investit o sumă de bani nespecificată, dar cu siguranţă mare, în Altos Labs, un nou-născut care are ca scop inversarea procesului de îmbătrânire la om prin reprogramare celulară.

Înregistrată în Delaware chiar în aprilie anul trecut, compania ar fi rezultatul unei întâlniri ştiinţifice organizate în octombrie 2020 de antreprenorul şi fizicianul ruso-israelian Yuri Miller în vila sa luxoasă de pe dealurile din Los Altos, California.

Subiectul: cum ar putea fi folosită biotehnologia, pentru a face oamenii mai tineri. Astfel, bărbatul, deja creatorul foarte bogatelor premii Breakthrough, după ce a ascultat timp de două zile intervenţiile a numeroşi experţi în domeniu, a decis să exploreze această nouă frontieră, care pare ruptă dintr-un film science fiction.

Miller are active estimate la 4,8 miliarde de dolari. Printre profesioniştii care ar trebui să se alăture proiectului în diferite funcţii se numără oamenii de ştiinţă de calibru, precum Juan Carlos Izpisúa Belmonte, de la Institutul Salk (o structură cunoscută pentru experimentele sale asupra organismelor himerice), Jennifer Doudna, câştigătoare a Premiului Nobel pentru chimie în 2020 pentru dezvoltarea metodei Crispr-Cas9 şi fost director al Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, şi Richard Klausner, care este de aşteptat să ocupe rolul de CEO.

Un laureat al Premiului Nobel, cooptat în echipă

Un alt laureat al Premiului Nobel, precum Shinya Yamanaka, premiat în 2012 pentru descoperirea celulelor stem reprogramate, va sta, gratis, la conducerea comitetului ştiinţific consultativ al companiei. Alte nume ilustre ar putea fi apoi adăugate în viitorul apropiat: potrivit Mit Technology Review.

Altos Labs ar fi strâns deja investiţii pentru 270 de milioane de dolari, prin urmare ar fi oferit potenţialilor săi cercetători salarii de un milion de dolari pe an plus acţiuni la companie. Scopul iniţial al organizaţiei este de a face „ştiinţă excelentă”, dar este clar că, în cazul în care progresul în întinerirea celulelor se va dovedi deosebit de perturbator, perspectivele economice pentru o utilizare comercială a acestor descoperiri ar deveni vaste.

Din vârful celor peste 200 de miliarde de dolari, Jeff Bezos se freacă de mâini: o nouă afacere mare se profilează la orizont. Cu toate acestea, nu este pentru prima dată cândantreprenorul de 57 de ani priveşte cu interes sectorul biotehnologiei. De fapt, în 2018 investise deja într-o companie care se ocupă de terapii anti-îmbătrânire numită Unity Technologies.

De data aceasta, însă, nimeni altul decât Elon Musk s-a gândit să-i dea o replică. Potrivit CEO-ului Tesla, în cazul în care Altos Labs nu îşi va atinge obiectivele, Bezos „va da în judecată moartea!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici