Jocul „Fortnite” revine pe iPhone-urile din Uniunea Europeană şi pe dispozitivele Android din întreaga lume

Jocul Fortnite revine pe iPhone-urile din Uniunea Europeană şi pe dispozitivele Android din întreaga lume, la patru ani după ce a fost retras din magazinele Apple şi Google în urma unei lupte antitrust foarte mediatizate.

Urmărește
1695 afișări
Imaginea articolului Jocul „Fortnite” revine pe iPhone-urile din Uniunea Europeană şi pe dispozitivele Android din întreaga lume

Revenirea unuia dintre cele mai populare jocuri video din lume pe cele două platforme mobile dominante, care vine în paralel cu lansarea propriului magazin de aplicaţii mobile al dezvoltatorului Epic Games, arată modul în care reglementările UE încep să afecteze giganţii Big Tech, notează Financial Times.

Invocând Legea UE privind pieţele digitale (DMA), directorul executiv al Epic, Tim Sweeney, a declarat că „valul se întoarce”, în timp ce Apple şi Google se află sub presiunea autorităţilor de reglementare şi a instanţelor din întreaga lume.

Fortnite şi alte jocuri ale Epic Games, inclusiv Fall Guys şi Rocket League Sideswipe, vor ajunge pe iOS în Europa şi pe Android în întreaga lume, disponibile prin noul Epic Games Store, precum şi în alte magazine alternative de aplicaţii, inclusiv Aptoide şi AltStore, care s-au lansat în UE în urma introducerii DMA.

„Dorim să ajutăm fiecare magazin să ajungă la utilizatorii care oferă dezvoltatorilor condiţii excelente”, a declarat Sweeney. „Vom aduce toate jocurile noastre la ei şi vom încerca să stabilim un spirit de a ajuta toţi dezvoltatorii şi de a recunoaşte că un val în creştere ridică toate bărcile.”

La şapte ani după ce a fost introdus pentru prima dată, Fortnite rămâne un joc incredibil de popular, cu zeci de milioane de utilizatori.

Apple şi Google au scos jocurile Epic din App Store şi Play Store în august 2020, când dezvoltatorul cu sediul în Carolina de Nord le-a dat în judecată în SUA pentru presupuse practici monopoliste.

Apple şi Google au luat această decizie atunci când Epic Games a ocolit în mod deliberat sistemele obligatorii de facturare în aplicaţie ale platformelor, în semn de protest faţă de taxele percepute de acestea la achiziţiile digitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici