Jocurile video excesive pot provoca probleme fizice, conform unui nou studiu

Un nou studiu publicat în revista "Computers in Human Behavior" trage un semnal de alarmă cu privire la potenţialele probleme de sănătate fizică asociate cu jocurile video excesive.

Urmărește
863 afișări
Imaginea articolului Jocurile video excesive pot provoca probleme fizice, conform unui nou studiu

Jocurile video excesive pot provoca probleme fizice, conform unui nou studiu

Cercetarea a constatat că sesiunile de jocuri video care depăşesc trei ore consecutive sunt legate de o serie de probleme fizice, incluzând oboseala ochilor: 46,1% dintre participanţi au raportat această problemă, dureri de mâini sau de încheieturi: 45,4% dintre participanţi au raportat această problemă şi dureri de spate sau de gât: 52,1% dintre participanţi au raportat această problemă.

Studiul a inclus 955 de participanţi din patru ţări: Australia, Canada, SUA şi Regatul Unit.

Majoritatea participanţilor (80%) au jucat jocuri video zilnic, iar o parte semnificativă dintre ei s-au angajat în sesiuni prelungite săptămânal sau zilnic.

"Principala concluzie este că 3 ore de joc continuu de jocuri video pot fi suficiente pentru a creşte riscul ca cineva să aibă simptome de vătămare fizică", a declarat autorul studiului Daniel Stjepanović, pentru PsyPost.

"Efectul jocului video asupra daunelor fizice este un domeniu care nu a avut parte de prea multă atenţie din partea cercetării, aşa că a fost surprinzător pentru noi faptul că am observat un risc crescut de vătămare la doar trei ore de joc continuu".

De asemenea, cei care aspiră la o carieră în jocurile video pot fi mai expuşi riscului.

Autorii studiului recunosc anumite limitări, precum faptul că studiul nu a inclus jucătorii ocazionali. Nu s-a ţinut cont nici de alte activităţi care pot influenţa riscul de probleme fizice, cum ar fi o slujbă de birou care implică folosirea prelungită a calculatorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici