- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (21.05.2021, 14:25)
- Cosmin Pirv
Kaspersky: Un nou malware originar din Brazilia ţinteşte 70 de bănci din diferite țări
Cercetatorii Kaspersky au descoperit un nou malware bancar din Brazilia, numit Bizarro, care vizează 70 de bănci din diferite ţări europene şi sud-americane.
Urmărește
247 afișări
Kaspersky: Un nou malware originar din Brazilia ţinteşte 70 de bănci din diferite țări
Anul trecut, cercetătorii Kaspersky au observat mai mulţi troieni bancari din America de Sud (Guildma, Javali, Melcoz şi Grandoreiro), extinzându-şi operaţiunile pe tot globul. Recunoscute colectiv ca „Tétrade”, aceste familii au folosit o varietate de tehnici noi, inovatoare şi sofisticate.
Potrivit unui comunicat al companiei, în anul 2021 au fost continuate aceste tendinţe - pe măsură ce un nou jucător local, Bizarro, a devenit global.
„Bizarro este o nouă familie troiană bancară originară din Brazilia, care este acum prezentă şi în alte ţări, precum Argentina, Chile, Germania, Spania, Portugalia, Franţa şi Italia. La fel ca Tétrade, Bizarro foloseşte afiliaţi sau recrutează atacatori specializaţi în domeniul financiar pentru a operaţionaliza atacurile, pentru a obţine bani sau, pur şi simplu, pentru a ajuta la traduceri. În acelaşi timp, criminalii cibernetici din spatele acestei familii de malware adoptă diverse metode tehnice pentru a complica analiza şi detectarea malware-ului, precum şi trucuri de inginerie socială care ajută la convingerea ţintelor în ceea ce priveşte furnizarea datelor personale bancare în mediul online”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Bizarro este distribuit prin pachete MSI (Microsoft Installer) descărcate de victime din link-uri trimise prin e-mailurile de tip spam. Odată lansat, Bizarro descarcă o arhivă ZIP de pe un site web compromis pentru a-şi implementa funcţiile rău intenţionate. După ce a trimis datele către serverul de telemetrie, Bizarro iniţializează modulul de captare a ecranului. Până acum, experţii Kaspersky au observant că Bizarro folosea servere disponibile pe Azure, Amazon şi servere WordPress compromise pentru a stoca malware-ul şi pentru a colecta telemetrie.
Cercetătorii Kaspersky subliniază că malware-ul de tip backdoor este componenta de bază a Bizarro. Acesta conţine peste 100 de comenzi şi cele mai multe dintre ele sunt utilizate pentru a afişa mesaje pop-up false utilizatorilor. Unele dintre ele încearcă chiar să imite sistemele bancare online.
Un exemplu de Bizarro care blochează o pagină de autentificare bancară şi îi spune utilizatorului că instalează actualizări de securitate.
„Infractorii cibernetici caută în permanenţă noi modalităţi de răspândire a programelor malware care fură acreditări pentru plăţi electronice şi legate de sistemele bancare online. Astăzi, asistăm la o tendinţă de schimbare a jocului în distribuţia malware-ului bancar - actorii regionali atacă în mod activ utilizatorii, nu numai în regiunea lor, ci în întreaga lume. Implementând noi tehnici, familiile de malware braziliene au început să fie distribuite pe alte continente, iar Bizarro, care vizează utilizatorii din Europa, este cel mai clar exemplu în acest sens. Ar trebui să fie un aspect important, pentru a pune un accent mai mare pe analiza criminalilor regionali şi a informaţiilor locale privind ameninţările, de îndată ce ar putea deveni o problemă serioasă la nivel global”, a declarat Fabio Assolini, expert în securitate la Kaspersky.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe