- Home
- Tehnologie
- (25.09.2022, 10:56)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
LinkedIn a derulat experimente sociale pe 20 de milioane de utilizatori, timp de cinci ani, fără ca aceştia să ştie
- LinkedIn a efectuat experimente pe mai mult de 20 de milioane de utilizatori timp de cinci ani, care, deşi aveau ca scop îmbunătăţirea modului în care platforma funcţiona pentru membri, ar fi putut afecta mijloacele de trai ale unor persoane, potrivit unui nou studiu.
- În cadrul experimentelor desfăşurate în întreaga lume între 2015 şi 2019, LinkedIn a variat aleatoriu proporţia de contacte slabe şi puternice sugerate de algoritmul "People You May Know" - sistemul automat al companiei pentru a recomanda noi conexiuni utilizatorilor săi.
- Testele au fost detaliate într-un studiu publicat luna aceasta în revista Science şi semnat de cercetători de la LinkedIn, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University şi Harvard Business School.
Urmărește
4377 afișări
LinkedIn a derulat experimente sociale pe 20 de milioane de utilizatori, timp de cinci ani, fără ca aceştia să ştie
Experimentele algoritmice ale LinkedIn ar putea fi o surpriză pentru milioane de oameni, deoarece compania nu i-a informat pe utilizatori că testele sunt în desfăşurare.
Experţii care studiază efectele sociale ale informaticii au declarat că efectuarea unor experimente de lungă durată şi la scară largă pe oameni, care le-ar putea afecta perspectivele de angajare, în moduri invizibile pentru aceştia, a ridicat semne de întrebare cu privire la transparenţa industriei şi la supravegherea cercetării.
„Constatările sugerează că unii utilizatori au avut un acces mai bun la oportunităţile de angajare sau o diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte accesul la oportunităţile de angajare", a declarat Michael Zimmer, profesor asociat de informatică şi director al Centrului pentru date, etică şi societate de la Universitatea Marquette.
Studiul din Science a testat o teorie influentă în sociologie numită "puterea legăturilor slabe", care susţine că oamenii au mai multe şanse de a obţine un loc de muncă şi alte oportunităţi prin intermediul cunoştinţelor de la distanţă decât prin intermediul prietenilor apropiaţi, potrivit NewYorkTimes.
Cercetătorii au analizat modul în care modificările algoritmice ale LinkedIn au afectat mobilitatea profesională a utilizatorilor. Ei au constatat că legăturile sociale relativ slabe de pe LinkedIn s-au dovedit de două ori mai eficiente în asigurarea unui loc de muncă decât legăturile sociale mai puternice.
Într-o declaraţie, LinkedIn a precizat că, în timpul studiului, a "acţionat în mod consecvent" cu acordul de utilizare, politica de confidenţialitate şi setările membrilor companiei.
Politica de confidenţialitate menţionează că LinkedIn utilizează datele personale ale membrilor în scopuri de cercetare. Declaraţia a adăugat că societatea a folosit cele mai recente tehnici de ştiinţe sociale "neinvazive" pentru a răspunde la întrebări importante de cercetare "fără a face experimente pe membri".
Scopul cercetării a fost de a "ajuta oamenii la scară largă", a declarat Karthik Rajkumar, cercetător ştiinţific în domeniul cercetării aplicate la LinkedIn, care a fost unul dintre coautorii studiului. „Nimeni nu a fost dezavantajat în găsirea unui loc de muncă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe