Lovitură pentru Google: A primit o amendă de 2,4 miliarde de euro pentru abuzul de poziţie dominantă

  • Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis să menţină o amendă de 2,4 miliarde de euro impusă companiei Google.
  • Instanţa supremă europeană a decis că Google trebuie să plătească o amendă pronunţată pentru abuzul de poziţie dominantă.
Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru Google: A primit o amendă de 2,4 miliarde de euro pentru abuzul de poziţie dominantă

Lovitură pentru Google: A primit o amendă de 2,4 miliarde de euro pentru abuzul de poziţie dominantă

Gigantul tehnologic a făcut recurs împotriva amenzii, care iniţial a fost stabilită de Comisia Europeană în 2017. Atunci, a fost cea mai mare sancţiune pe care Comisia a impus-o vreodată. Ulterior, a mai apărut o amendă de 4,3 miliarde de euro, tot împotriva Google.

Decizia de marţi pune capăt unui caz de lungă durată care a fost introdus pentru prima dată de firma britanică Foundem în 2009, atunci când Marea Britanie era parte a UE. Un alt reclamant, site-ul Kelkoo, a numit decizia „un câştig pentru concurenţă loială şi alegerea consumatorilor” într-o postare pe X, potrivit BBC.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), care a pronunţat marţi hotărârea, a declarat că autorităţile europene au avut dreptate să considere comportamentul Google „discriminatoriu”, iar recursul său „trebuie respins în întregime”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici