Marea Britanie susţine proiectul Rolls-Royce de a construi un reactor nuclear pe Lună

Agenţia Spaţială a Marii Britanii a transmis, vineri, că va susţine cercetările efectuate de Rolls-Royce care analizează utilizarea energiei nucleare pe Lună.

Urmărește
721 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie susţine proiectul Rolls-Royce de a construi un reactor nuclear pe Lună

Într-un comunicat, agenţia guvernamentală a precizat că cercetătorii de la Rolls-Royce( a nu se confunda cu Rolls-Royce Motor Cars, care este deţinută de BMW) lucrează la un program de Micro-Reactor "pentru a dezvolta o tehnologie care va furniza energia necesară pentru ca oamenii să trăiască şi să lucreze pe Lună".

UKSA va oferi acum o finanţare de 2,9 milioane de lire sterline pentru acest proiect, despre care a spus că va "oferi o demonstraţie iniţială a unui reactor nuclear modular lunar britanic".

Aceste fonduri se adaugă celor 249.000 de lire sterline furnizate de UKSA pentru finanţarea unui studiu în 2022, notează CNBC.

"Toate misiunile spaţiale depind de o sursă de energie, pentru a susţine sistemele de comunicaţii, de susţinere a vieţii şi experimentele ştiinţifice", a declarat aceasta.

"Energia nucleară are potenţialul de a creşte dramatic durata viitoarelor misiuni lunare şi valoarea lor ştiinţifică".

Rolls-Royce va colabora cu o serie de organizaţii în cadrul acestui proiect, inclusiv cu Universitatea din Sheffield şi cu Universitatea din Oxford.

"Dezvoltarea energiei nucleare spaţiale oferă o şansă unică de a sprijini tehnologiile inovatoare şi de a creşte baza noastră de competenţe în domeniul nuclear, ştiinţific şi al ingineriei spaţiale", a declarat Paul Bate, directorul executiv al Agenţiei Spaţiale Britanice.

Bate a adăugat că cercetările Rolls-Royce "ar putea pune bazele pentru alimentarea continuă a prezenţei umane pe Lună, îmbunătăţind în acelaşi timp sectorul spaţial britanic în sens larg, creând locuri de muncă şi generând investiţii suplimentare".

Potrivit UKSA, Rolls-Royce îşi propune "să aibă un reactor gata de a fi trimis pe Lună până în 2029".

Vestea din Marea Britanie vine într-un moment în care NASA merge mai departe cu programul său Artemis, care se concentrează pe crearea a ceea ce numeşte "o prezenţă durabilă pe Lună pentru a pregăti misiuni spre Marte".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici