- Home
- Tehnologie
- BUCUREŞTI, (22.06.2022, 19:03)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Microsoft anunţă că hackerii ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei
Grupurile de hackeri ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei, anunţă reprezentanţii Microsoft, potrivit Reuters.
Urmărește
253 afișări
Microsoft anunţă că hackerii ruşi intensifică spionajul cibernetic asupra aliaţilor Ucrainei
Hackerii guvernamentali ruşi au desfăşurat recent mai multe operaţiuni de spionaj cibernetic vizând ţările aliate cu Ucraina, a anunţat Microsoft într-un raport publicat miercuri, ilustrând amploarea activităţilor de piraterie informatică desfăşurate de Moscova.
„Aspectele cibernetice ale războiului actual se extind mult dincolo de Ucraina şi reflectă natura unică a spaţiului cibernetic", a explicat preşedintele Microsoft, Brad Smith, în raport.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
De la începutul conflictului, cercetătorii au depistat o serie de atacuri cibernetice distructive asupra entităţilor ucrainene, care au fost atribuite grupurilor de hackeri susţinute de statul rus. Ei au descoperit că 128 de organizaţii din 42 de ţări au fost, de asemenea, ţinta aceloraşi grupuri axate pe spionaj, potrivit raportului.
Multe atacuri au vizat Statele Unite ale Americii şi mai multe ţări membre ale alianţei militare NATO, au scris cercetătorii Microsoft.
Printre acestea se numără organizaţii cu sediul în Polonia, Letonia, Lituania, Danemarca şi Norvegia, dar şi Finlanda şi Suedia, ţări care şi-au exprimat dorinţa de a se alătura NATO.
„Ţinta părea să fie în principal la nivelul guvernelor, deşi au fost incluse şi grupuri de reflecţie, grupuri umanitare şi furnizori de infrastructură critică", se arată în raport.
Ambasada Rusiei la Washington nu a comentat acuzaţiile.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe