Microsoft integrează inteligenţa artificială în noul Windows

  • Inteligenţa artificială devine mai accesibilă pentru utilizatorii de PC-uri.
  • Microsoft a prezentat noile sale „PC-uri AI", computere în care instrumentele de inteligenţă artificială generativă sunt încorporate direct în sistemul de operare Windows.
Urmărește
799 afișări
Imaginea articolului Microsoft integrează inteligenţa artificială în noul Windows

Microsoft integrează inteligenţa artificială în noul Windows

Grupul american speră să îşi relanseze vânzările de dispozitive personale. Noile instrumente, cum ar fi traducerea în direct, generarea de imagini şi întrebările adresate asistentului Copilot, vor fi disponibile fără abonament şi fără deschiderea unor aplicaţii separate.

Grupul american estimează că peste 50 de milioane de „AI PC-uri" vor fi vândute în următoarele 12 luni, având în vedere apetitul dezvoltatorilor şi al publicului pentru aceşti asistenţi digitali care le anticipează nevoile.

„Am reimaginat complet PC-ul din interior spre exterior", a declarat Yusuf Mehdi, vicepreşedinte al gigantului IT, conform AFP. „PC-urile Copilot Plus", denumite astfel după interfaţa Windows AI - Copilot - sunt „cele mai rapide şi mai inteligente PC-uri Windows realizate vreodată (...) Aceste îmbunătăţiri vor oferi cel mai bun motiv din ultima vreme pentru a schimba calculatorul. Ele sunt cu 58% mai rapide decât cel mai avansat MacBook Air", a adăugat el.

Integrarea inteligenţei artificiale în gama Surface a Microsoft ar trebui să contribuie la revigorarea vânzărilor, care au scăzut anul trecut cu 9% faţă de anul trecut.

Instrumentul Cocreator, de exemplu, le permite utilizatorilor să creeze imagini prin desenare şi prin oferirea de instrucţiuni scrise. „Este gratuit, super rapid, complet privat şi nu poţi face acest lucru în altă parte", se laudă Yusuf Mehdi.

„Abilitatea de a ţine minte orice datorită unei memorii fotografice... Pentru mine, este o superputere", a declarat Yusuf Mehdi într-un interviu acordat AFP.

Datorită noii funcţii „Recall", utilizatorii pot să se întoarcă în timp pe PC-ul lor şi să vadă toate ferestrele pe care le-au deschis sau să ceară Copilot să găsească o prezentare cu o anumită imagine, de exemplu.

Datorită „NPU", cipuri specializate pentru sarcini de inteligenţă artificială, schimburile cu modelele au loc direct pe calculator, în loc să fie trimise date în cloud (un server dintr-un centru de date) şi să se aştepte un răspuns în schimb.

Companii precum Lenovo, Dell, Acer şi HP au lansat recent PC-uri cu „NPU", iar acum vor integra Copilot Plus, în speranţa de a revigora interesul publicului pentru calculatoare.

Apple, principalul concurent al Microsoft pe partea de computere, a rămas până acum discret în ceea ce priveşte IA generativă, dar este aşteptat să îşi prezinte propriile inovaţii în luna iunie.

Săptămâna trecută, Google şi OpenAI s-au concentrat pe asistenţii AI, care devin din ce în ce mai sofisticaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici