Mira Murati, şeful tehnologic al OpenAI, părăseşte compania

Directorul tehnologic al OpenAI, Mira Murati - care a jucat un rol esenţial în dezvoltarea ChatGPT şi a generatorului de imagini de inteligenţă artificială Dall-E - a declarat miercuri că părăseşte compania.

Urmărește
789 afișări
Imaginea articolului Mira Murati, şeful tehnologic al OpenAI, părăseşte compania

Sursa foto: Facebook

„Cei şase ani şi jumătate petrecuţi alături de echipa OpenAI au fost un privilegiu extraordinar”, a declarat Murati într-o notă adresată echipei OpenAI, pe care a postat-o pe X. „Nu există niciodată un moment ideal pentru a te îndepărta de un loc pe care îl preţuieşti, însă acest moment pare potrivit”.

Murati s-a alăturat echipei de conducere a OpenAI în 2018, după ce a lucrat la compania de realitate augmentată Ultraleap (numită atunci Leap Motion) şi Tesla. Odată cu lansarea publică a ChatGPT în 2022, Murati a contribuit la conducerea OpenAI pe măsură ce aceasta s-a catapultat în Silicon Valley şi nu numai şi a declanşat o cursă a înarmării cu inteligenţă artificială în lumea tehnologiei, potrivit CNN.

În noiembrie anul trecut, ea a fost numită pentru scurt timp CEO interimar al OpenAI în timpul tulburărilor haotice de conducere ale companiei, în urma cărora Sam Altman a fost înlăturat, apoi a fost repus rapid în funcţie. În timpul dezastrului, Murati s-a alăturat celor peste 500 de colegi angajaţi ai OpenAI, ameninţând că vor demisiona dacă Altman nu va fi readus în companie.

Mai recent, Murati a supravegheat progresele majore ale tehnologiei companiei, inclusiv lansarea în mai a GPT-4o, modelul AI care a adus conversaţii vorbite asemănătoare cu cele umane în ChatGPT, şi previzualizarea din această lună a OpenAI o1, un model AI despre care compania spune că poate „raţiona” pentru a rezolva probleme mai dificile de ştiinţă şi matematică.

„Lansările noastre recente de speech-to-speech şi OpenAI o1 marchează începutul unei noi ere de interacţiune şi inteligenţă ... Nu am construit doar modele mai inteligente, am schimbat fundamental modul în care sistemele AI învaţă şi raţionează în probleme complexe”, a declarat Murati în nota prin care şi-a anunţat plecarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici