- Home
- Tehnologie
- (13.03.2024, 15:48)
- Diana Nunut
Moment istoric: Parlamentul European a aprobat prima lege din lume privind inteligenţa artificială
Deputaţii europeni au votat astăzi la Strasbourg un regulament istoric privind inteligenţa artificială, fiind prima lege din lume care reglementează acest lucru, scrie Euractiv.
Urmărește
985 afișări
Moment istoric: Parlamentul European a aprobat prima lege din lume privind inteligenţa artificială. Sursa foto: Unsplash
Legea a primit 523 de voturi ,,pentru”, 46 de voturi ,,împotrivă” şi 49 de abţineri, iar implementarea va fi lungă şi complexă. Un Birou pentru inteligenţă artificială, care va ghida procesul sub aripa Comisiei, a început deja să facă angajări.
Actul, care avea nevoie de aprobarea finală după aprobarea la nivel politic şi tehnic, va intra în vigoare cel mai probabil în luna mai a acestui an, potrivit Euronews.
Legea stabileşte o abordare etapizată a reglementării în funcţie de cât de riscante sunt considerate aplicaţiile tehnologiei şi stabileşte termene diferite pentru punerea în aplicare a diferitelor cerinţe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Unele utilizări ale inteligenţei artificiale, printre care se află şi scorurile sociale bazate pe algoritmi, vor fi interzise până la sfârşitul anului 2024. Alte utilizări, cum ar fi infrastructura critică, sunt considerate de risc ridicat şi se vor confrunta cu reguli mai stricte. Conform calendarului actual, implementarea completă va veni în 2026, notează Euractiv.
Companiile din domeniul tehnologiei ar fi făcut un lobby puternic în legătură cu această lege, acestea solicitând o abordare etapizată în locul unei reglementări orizontale.
În prezent, statele membre vor trebui să înfiinţeze agenţii naţionale de supraveghere. Potrivit Euronews, ţările au la dispoziţie 12 luni pentru a desemna aceste organisme de supraveghere.
Totodată, regulamentul prevede şi sancţiuni pentru cei care nu respectă prevederile, acestea aplicându-se atât pentru giganţii tehnologici, precum Meta sau Google, dar şi pentru start-up-uri din acelaşi domeniu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump