- Home
- Tehnologie
- (13.03.2024, 15:48)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moment istoric: Parlamentul European a aprobat prima lege din lume privind inteligenţa artificială
Deputaţii europeni au votat astăzi la Strasbourg un regulament istoric privind inteligenţa artificială, fiind prima lege din lume care reglementează acest lucru, scrie Euractiv.
Urmărește
983 afișări
Moment istoric: Parlamentul European a aprobat prima lege din lume privind inteligenţa artificială. Sursa foto: Unsplash
Legea a primit 523 de voturi ,,pentru”, 46 de voturi ,,împotrivă” şi 49 de abţineri, iar implementarea va fi lungă şi complexă. Un Birou pentru inteligenţă artificială, care va ghida procesul sub aripa Comisiei, a început deja să facă angajări.
Actul, care avea nevoie de aprobarea finală după aprobarea la nivel politic şi tehnic, va intra în vigoare cel mai probabil în luna mai a acestui an, potrivit Euronews.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Legea stabileşte o abordare etapizată a reglementării în funcţie de cât de riscante sunt considerate aplicaţiile tehnologiei şi stabileşte termene diferite pentru punerea în aplicare a diferitelor cerinţe.
Unele utilizări ale inteligenţei artificiale, printre care se află şi scorurile sociale bazate pe algoritmi, vor fi interzise până la sfârşitul anului 2024. Alte utilizări, cum ar fi infrastructura critică, sunt considerate de risc ridicat şi se vor confrunta cu reguli mai stricte. Conform calendarului actual, implementarea completă va veni în 2026, notează Euractiv.
Companiile din domeniul tehnologiei ar fi făcut un lobby puternic în legătură cu această lege, acestea solicitând o abordare etapizată în locul unei reglementări orizontale.
În prezent, statele membre vor trebui să înfiinţeze agenţii naţionale de supraveghere. Potrivit Euronews, ţările au la dispoziţie 12 luni pentru a desemna aceste organisme de supraveghere.
Totodată, regulamentul prevede şi sancţiuni pentru cei care nu respectă prevederile, acestea aplicându-se atât pentru giganţii tehnologici, precum Meta sau Google, dar şi pentru start-up-uri din acelaşi domeniu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36