- Home
- Tehnologie
- CAPE CANAVERAL, (03.09.2022, 09:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA este pregătită pentru a doua tentativă de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună
Echipele Centrului Spaţial Kennedy se pregătesc sâmbătă pentru o a doua încercare de lansare a misiunii Artemis 1 spre Lună, în speranţa că au remediat problemele tehnice care au împiedicat prima lansare.
Urmărește
927 afișări
NASA
Racheta gigantică Space Launch System urmează să decoleze de la Cape Canaveral, Florida, dând startul ambiţiosului program Artemis al NASA, scrie Reuters.
Precedenta încercare de lansare, luni, s-a încheiat cu probleme tehnice care au forţat amânarea zborului fără echipaj. Testele au indicat că tehnicienii au reparat între timp o conductă de combustibil care prezenta scurgeri şi care a contribuit la lansarea anulată de luni, a declarat vineri Jeremy Parsons, un director adjunct de program la centrul spaţial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Alte două probleme cheie ale rachetei propriu-zise - un senzor de temperatură defect al motorului şi unele fisuri - au fost rezolvate spre satisfacţia NASA, spunea Mike Sarafin, managerul misiunii Artemis.
Vremea este întotdeauna un factor suplimentar care scapă de sub controlul NASA. Cele mai recente prognoze anunţau o probabilitate de 70% de condiţii favorabile în intervalul de lansare de două ore de sâmbătă, potrivit Forţelor Spaţiale Americane de la Cape Canaveral.
Misiunea Artemis 1 are ca scop propulsarea, cu ajutorul rachetei gigantice Space Launch System, a capsulei Orion, fără echipaj uman, în jurul Lunii, pentru a verifica dacă propulsorul şi capsula aferentă sunt sigure pentru a opera zboruri viitoare cu echipaje de astronauţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe