- Home
- Tehnologie
- (21.10.2020, 04:16)
- Sebastian Ujica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA scrie istorie. A reuşit să ia mostre de pe un asteroid din Spaţiu
- NASA a reuşit pentru prima dată să ia mostre de pe un asteroid din Spaţiu
- Nava OSIRIS-REx a aterizat noaptea trecută pe asteroidul Bennu
- OSIRIS-REx se va întoarce pe Pământ cu o mostră de 60 de grame în 2023
Urmărește
2053 afișări
NASA scrie istorie. A reuşit să ia mostre de pe un asteroid din Spaţiu
Noaptea trecută, NASA a mai scris o pagină de istorie. O navă a aterizat pentru prima dată pe un asteroid de dimensiunea Empire State Building, situat la 200 de milioane de mile de Pământ.
Misiunea a avut succes iar nava se va întoarce în 2023 pe Pământ cu 60 de grame de material de pe asteroidul Bennu.
Cercetătorii speră ca aceste materiale să ne explice de ce se poate supravieţui pe Terra şi care sunt şansele să descoperim o planetă ca a noastră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Nu a fost deloc o misiune uşoară. Neavând gravitaţie, nava s-a folosit de un braţ robotic numit TAGSAM ca să ia mostra de pe asteroid. Altfel, nava s-ar fi împins de la suprafaţa lui Bennu şi rămâneam cu buza umflată. Inventatorul metodei de extracţie a explicat metoda.
„Ceea ce vedeţi, nava care coboară cu o viteză de 10 centimetri pe secundă, adică de 15 ori mai lent decât viteza cu care mergem. Ia contact cu suprafaţa asteroidului şi dă drumul la un gaz. Acesta mobilizează materialul de sub vârful TAGSAM. Acel gaz este apoi în vidul din spaţiu şi departe de materialele din TAGSAM. Nava porneşte propulsoarele şi se depărtează în siguranţă de pe suprafaţa asteroidului”, explică Beau Bierhaus, inventatorul metodei de preluare a materialului.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe