- Home
- Tehnologie
- (22.04.2024, 19:22)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NASA se pregăteşte să repare telescopul NICER într-o misiune specială
- Astronauţii vor efectua o ieşire în spaţiu pentru a instala petice de blocare a luminii şi a remedia problema cu telescopul NICER.
- Repararea este esenţială pentru revenirea la operaţiunile normale ale telescopului, care studiază neutronii şi găurile negre.
- Misiunea subliniază complexitatea şi riscurile întâlnite în menţinerea instrumentelor ştiinţifice în spaţiu.
Urmărește
562 afișări
Sursa foto: NASA
NASA se pregăteşte pentru o rară ieşire în spaţiu pentru a repara o problemă critică cu telescopul NICER montat pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează Gizmodo. Lansat în 2017, NICER (Neutron star Interior Composition Explorer), un telescop cu raze X, a fost esenţial în studierea stelelor neutronice şi a găurilor negre. Cu toate acestea, în mai 2023, s-a descoperit o scurgere de lumină, afectând măsurătorile sale în timpul orelor de lumină pe ISS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Repararea implică instalarea unor petice pentru a bloca lumina nedorită la detectoarele sensibile ale telescopului. Acest lucru este crucial pentru ca NICER să revină la operaţiile normale în fiecare moment al zilei. Designul complex al telescopului, cu 56 de concentratori de raze X din aluminiu acoperiţi cu umbrele compozite din carbon, prezintă o provocare unică pentru reparare.
Deşi NICER nu a fost iniţial proiectat pentru întreţinere, NASA este hotărâtă să abordeze problema. Echipa planifică să lanseze petice, într-o misiune de reaprovizionare mai târziu în acest an, pe care astronauţii le vor instala în timpul ieşirii în spaţiu. Având în vedere atât soluţiile de ieşire în spaţiu, cât şi cele robotice, ei îşi propun să se asigure că repararea este eficientă şi sigură atât pentru astronauţi, cât şi pentru ISS.
Această ieşire în spaţiu pentru repararea telescopului subliniază complexitatea şi riscurile implicate în menţinerea instrumentelor ştiinţifice în spaţiu. Deşi astronauţii au efectuat înainte reparaţii şi la alte observatoare precum Telescopul Spaţial Hubble, fiecare misiune prezintă propriile sale provocări. Cu toate acestea, NASA rămâne hotărâtă să se asigure că NICER îşi continuă cercetările vitale în misterele cosmosului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Reacţia TikTok privind posibila interzicere a aplicaţiei în SUA: ar ,,călca în picioare" libertatea de exprimare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe