NASA trimite o navă pe luna lui Jupiter, Europa, ca să vadă dacă poate găzdui viaţă

NASA este pregătită să lanseze o navă spaţială spre Europa, luna lui Jupiter, pentru a afla dacă aceasta poate găzdui viaţă, scrie Reuters.

Urmărește
61 afișări
Imaginea articolului NASA trimite o navă pe luna lui Jupiter, Europa, ca să vadă dacă poate găzdui viaţă

ă

Naveta spaţială robotizată Europa Clipper a agenţiei spaţiale americane, alimentată cu energie solară, va fi lansată cu o rachetă SpaceX Falcon Heavy de la Centrul Spaţial Kennedy din Cape Canaveral, transportând nouă instrumente ştiinţifice.

După ce va parcurge 2,9 miliarde de km, într-o călătorie care va dura aproximativ 5 ani şi jumătate, Europa Clipper ar trebui să intre pe orbita lui Jupiter în 2030.

După o întârziere cauzată de uraganul Milton, NASA a stabilit o oră de lansare provizorie pentru luni.

Oamenii de ştiinţă sunt foarte interesaţi de oceanul de apă sărată despre care observaţiile anterioare au indicat că se află sub învelişul îngheţat al Europei.

„Există dovezi foarte puternice că ingredientele pentru viaţă există pe Europa. Dar trebuie să mergem acolo pentru a afla”, a declarat cercetătorul Bonnie Buratti de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, cercetătorul adjunct al proiectului misiunii.

Europa Clipper este cea mai mare navă spaţială construită vreodată de NASA. Este mai mare decât un teren de baschet din cauza panourilor solare de dimensiuni considerabile care colectează lumina solară pentru a alimenta instrumentele ştiinţifice, sistemele electronice şi alte subsisteme.

Diametrul Europei este de aproximativ 3 100 km la ecuator, aproximativ 90% din cel al lunii noastre. În prezent, se crede că învelişul de gheaţă al Europei are o grosime de 15-25 km, plutind deasupra unui ocean cu o adâncime de 60-150 km.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici